Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Eylül, Ekim Ve Kasımda Hava Sıcaklığının Genel Olarak Mevsim Normallerinin 0,5 İla 1 Santigrat Üzerinde Seyredeceğini Bildirdi.

Ülkedeki Yağışlarda Geçen Yıla Göre Yüzde 10 Azalma Görüldüğünü Anlatan Eroğlu, "Yağışlarda, Marmara'da Yüzde 4, Ege'de Yüzde 11, Akdeniz'de Yüzde 6, İç Anadolu'da 16, Karadeniz'de Yüzde 4,7, Doğu Anadolu'da Yüzde 22, Güneydoğu Anadolu'da Yüzde 16 Azalma Var." Dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünde, Dünyada Sadece 6 Ülkede Bulunan İleri Teknolojinin Kullanıldığını Vurgulayan Eroğlu, Türkiye'nin, Balkanlar Ve Kafkaslar'daki Meteorolojik Cihazların Da Ayar Merkezi Olduğunu Kaydetti.

Yağışlar Bazı Bölgelerde Mevsim Normallerinin Altında

Bu Yıl Sonbaharda Sıcaklıkların Mevsim Normallerinin Üzerinde Olacağını Bildiren Eroğlu, Şöyle Devam Etti:

"Bu Yılın Eylül, Ekim Ve Kasım Aylarında Hava Sıcaklığının, Genel Olarak Mevsim Normallerinin 0,5 İla 1 Santigrat, İç Anadolu'nun Doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun Batısı İle Doğu Anadolu'nun Kuzey Ve Doğu Kesimlerinde Mevsim Normallerinin 1 İla 2 Santigrat Üzerinde Seyredeceği Öngörülmektedir. Aynı Aylarda Yağışların Karadeniz Kıyılarında, Marmara'nın Kuzeydoğusu İle Doğu Anadolu'nun Kuzeydoğu Kesimlerinde Mevsim Normallerinin Biraz Altında, Diğer Yerlerde İse Mevsim Normalleri Civarında Gerçekleşeceği Tahmin Edilmektedir."

Eroğlu, Vatandaşların Akıllı Telefonlarına İndirecekleri "Meteoroloji" Programı Ve "www.mgm.gov.tr" İnternet Adresinden Anlık Ve Uzun Süreli Meteorolojik Olaylara İlişkin Bilgiye Ulaşabileceğini Sözlerine Ekledi.

123456---kopya-20170907201208.png

Editör: TE Bilisim