SON DAKİKA! Trabzonspor'dan sert açıklama

Trabzonspor yönetimi, dün akşam oynanan Çaykur Rizespor maçının hakemi Ali Palabıyık hakkında sert bir açıklama yaptı.

Trabzonspor'un resmi internet sitesinden yaptığı açıklama şöyle;

Trabzonspor’umuzun dün akşam oynanan Çaykur Rizespor müsabakasında aldığı sonuç camiamızı ve bizleri derinden üzmüştür.

Bununla birlikte sporcularımızın ve teknik heyetimizin maç boyu göstermiş oldukları yüksek derecedeki gayret ve istekli oyun anlayışı da bir o kadar gelecek adına bizlere umut vermiştir. Bu maç aynı zamanda eksiklerimizi görme açısından da bize önemli ipuçları vermiştir.

Sporda her ihtimalin olduğu; yenmek kadar yenilmenin de erdemle karşılanması gerektiğine inanıyoruz.

Dün akşam maç içerisinde gerek verilen gerekse verilmeyen penaltılar konusu sadece Trabzonsporlular olarak bizleri değil tüm spor kamuoyunu mutsuz etmiş, adil vicdanlarda ciddi eleştiriler almıştır. Özellikle uluslararası düzeyde değerlendirilen bir hakemin böyle hatalar içinde olması dikkat çekicidir. Rastlantısal hatalar futbolun kaçınılmaz gerçeğidir, tehlikeli olan bunların tekrar eden şekilde sistematik hal almasıdır.

Yeni yönetim kurulu olarak Trabzonspor’umuzun gelecek planlamasını yaparken bugününü göz ardı etmemiz mümkün değildir. Türkiye Futbol Federasyonu’nun ve ilgili kurullarının dün akşamki maçtaki yönetim hatalarını gözden geçireceğine ve gerekli önlemleri alacağına inanıyoruz.

Hakemlerimizin daha özgüvenli ve adil maç yönetmeleri önündeki kültürel, sosyal ve bilgi engellerin bilimsel olarak gözden geçirilmesi ve ilgili gelişim programlarının hayata geçirilmesi sporumuzun gelişimi ve keyfi açısından çok önemli bir gereksinim olarak görünmektedir.

Trabzonspor Yönetim Kurulu olarak bu konuda üzerimize düşecek her türlü göreve hazır olduğumuzu belirtmek isteriz.

ÇAYKUR Rizespor’a gösterdikleri misafirperverlik ve sportmence davranışlar için teşekkür ediyor bundan sonraki maçlarında başarılar diliyoruz.

Kamuoyuna saygıyla arz ederiz.

Editör: TE Bilisim