Ve dev satışta imzalar atıldı!

Türkiye İş Bankası ve Grup şirketleri, ellerindeki Avea hisselerini Türk Telekom’a 875 milyon TL karşılığında satıyor.

Türkiye İş Bankası, banka ve Grup şirketlerinin elinde bulunan Avea İletişim Hizmetleri AŞ (Avea) hisselerinin satışı konusunda Türk Telekomünikasyon AŞ (Türk Telekom) ile anlaşmaya vardı.

İş Bankası ile Grup şirketleri; Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları AŞ, Trakya Yatırım Holding AŞ, Anadolu Hayat Emeklilik AŞ, Efes Holding AŞ ve Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi’nin Avea’nın çıkarılmış sermayesinin yüzde 10,0035'lik kısmını temsil eden ortaklık paylarının, 875 milyon TL bedelle şirketin ana hissedarı olan Türk Telekom’a satışına ilişkin pay devir sözleşmesi bugün imzalandı.

İş Bankası Grubu’nun iştirakler stratejisinin ana unsurlarından birini oluşturan esas faaliyetlere odaklanılması kapsamında, Türk Telekom’un verdiği 22 Nisan 2015 tarihli teklifin değerlendirilmesiyle imzalanan anlaşma sonrasında pay devri, gerekli yasal izinlerin alınmasının ardından gerçekleştirilecek. Satış bedeli, pay devir tarihinden itibaren yaklaşık 4,5 yılda ve toplam 6 taksitte ödenecek.

Konuyla ilgili olarak Türkiye İş Bankası’ndan yapılan açıklamada, banka ve Türk Telekom Grubu arasında uzun yıllardır devam eden ve pay devri ile pekişen olumlu işbirliğine işaret edilerek, bu işbirliğinin önümüzdeki yıllarda da artarak devam etmesinin beklendiği ifade edildi.

Mart 2000’de Ulaştırma Bakanlığınca açılan GSM 1800 Lisans İhalesi’ni kazanan İş Bankası ile Telecom Italia’nın oluşturduğu konsorsiyum tarafından Eylül 2000’de kurulan İş Tim Telekomünikasyon Hizmetleri AŞ (Aria), Şubat 2004’teki Aria-Aycell birleşmesinden bu yana Avea markası ile mobil iletişim hizmetleri sunmaya devam ediyor. 

Editör: TE Bilisim