Sera Gölü'nde İlkel Temizlik

Sera Gölü'ndeki Pislikleri Böyle Temizliyorlar

Trabzon'da Geçtiğimiz Haftalarda Etkili Olan Şiddetli Yağışların Ardından Yüzeyi Dere Sularının Getirdiği Çöp Ve Çamurla Kaplanan Sera Gölü'nü Temizlemek İçin Göl Kenarındaki Tesis İşletmecileri Devreye Girdi. Gölde Görevli Cankurtaran İle Beraberindeki Bir Tesis Çalışanı Motorlu Bir Kayığın Önüne Yapılan İlkel Bir Ağ Sistemiyle Gölün Yüzeyini Çamur Ve Çöplerden Temizlemeye Çalışıyor.

Doğu Karadeniz’in Önemli Turizm Merkezlerinden Biri Olan Akçaabat İlçesindeki Sera Gölü'nün Yüzeyi Geçtiğimiz 22 Ağustos Günü Etkili Olan Şiddetli Yağışlar Sonrasında Dere Sularının Getirdiği Çöp Ve Çamurla Kaplandı. Geçen 3 Haftalık Süreye Rağmen DSİ Ve İlgili Birimler Tarafından Gölde Bir Temizlik Çalışması Başlatılmaması Üzerine Göl Kenarındaki Tesis Çalışanları Ve Yetkilileri Harekete Geçerek Kendi İlkel İmkanları İle Gölü Temizlemeye Başladı. Motorlu Bir Kayığın Önüne File Tutan Cankurtaran Özer Civelek İle Beraberindeki Bir Tesis Çalışanı Gölü Çöpten Temizlemeye Çalışırken, Yapılan İlginç Çalışma İle Gölün Kısa Sürede Temizlenmesinin Mümkün Olmadığı Belirtildi.

Sera Gölü Gül Tesisleri İşletme Müdürü Erol Kuzur, 22 Ağustos'tan Bu Yana Hiçbir Yetkilinin Göle Gelerek İnceleme Yapmadığını Belirterek Müşterilerin Sitemi Üzerine Gölü Kendileri Temizlemeye Çalıştıklarını Söyledi. Kuzur, “Bayramın İkinci Günü Kuvvetli Bir Sağanak Yağışla Bir Sel Oldu. Buradaki Tesislerin Bazıları Zarar Gördü. Buradan Yukarda Olan Köylerin Pislikleri Göle Yığıldı. 10-15 Gün Geçmesine Rağmen Hiçbir Görevli Bize Gelipte Ne Olduğunu İle İlgili Bize Bir Şey Sormadı. Baktık Ki Göl Pisleşti. Gelen Müşteriler Şikayetçi, Bize Böyle Göl Mü Olur Diye Sitemde Bulunuyorlar. Bizde Kendi Sistemimizle Gölü Temizlemeye Karar Verdik. Ama Kendi İmkanlarımızla Ne Kadar Temizleyebiliriz Ki. Görüyorsunuz Yine Pislik Dolu” Dedi.

“Arap Turistler Bize Gelip 'Buranın Hali Nedir?' Diye Soruyor”

Bölgeye Yoğun İlgi Gösteren Arap Turistlerin Gölden Şikayetçi Olduğunu Dile Getiren Kuzur, “Daha Önce Yapılan Bentler Sele Çare Olmaz. Çünkü Onlar Belli Bir Seviyeye Kadar. Sel Çok Olduğu İçin Ve Buradan Yukarda Olan 10-15 Köyünde Derelerinden Taşan Pislikler Buraya Kadar Geldiği İçin Setler Buna Çare Olamadı. Başka Çare Ne Olabilir Onu Da Devletimiz Düşünsün Artık. Daha Uzun Bentler Yapılabilir. 10 Gündür Temizlememize Rağmen Yine De Bu Kadar Pislik Var. Bizim Sitemimiz Şu, Hiçbir Görevli Gelipte Burada Ne Oluyor Diye Bize Sormadı. Buraya Gelen Arap Turistler Bize Gelip Buranın Hali Nedir Diye Soruyor. Biz Onlara Nereye Kadar Anlatabiliriz Selden Oldu Diye. Selden Olduysa Bu Pislik Nedir Diyorlar. Şu Anda Kendi İmkanlarımızla Temizliyoruz” Şeklinde Konuştu.

Gölü Çöpten Cankurtaran Temizliyor

Tesiste Cankurtaran Olarak Görev Yapan Ve Temizlik Çalışmasını Yürüten Özer Civelek İse İlkel Ve Tarih Öncesi Yöntemlerle Sorunu Çözmeye Çalıştıklarını Kaydederek, “Kayığımızın Önüne File Yaparak, Tahta Ve İplerle Çekerek Temizlemeye Çalışıyoruz. Bizim Bir Yılda Yapacağımız İşi 2 Ayda Yapacak Olan Cihazlar Buraya Getirilmiyor. Yapılacak Pek Bir Şey Yok Elimizden Geleni Yapmaya Çalışıyoruz. Gelen Turistlerin Bu Görüntüyü Gördükten Sonra Yemek Yemeden Gidiyorlar. Trabzon’a 5 Dakika Uzaklıkta Olan Doğa Harikası Bir Yerin Bu Şekilde Olması Çok Üzücü. Bizim Elimizden Gelen Bu. İnşallah Birileri Bunu Görerek Daha İyilerini Yapmaya Çalışır. Tesiste Cankurtaran Olarak Görev Yapıyorum. Normalde Bu Benim İşim Değil Ama Bu Görüntüyü Görünce İnsan Dayanamıyor. Gölün Temiz Olduğu Zamanlar Herkes Deniz Bisikletleriyle Gölü Geziyor. Gölün Bu Görüntüsünden Sonra Sayı Gelen Turist Sayısı Bir Anda Düştü" İfadelerini Kullandı.

670-947.gif123456---kopya-20180912182057.png

Editör: TE Bilisim