Ankara’da Yaşayan Akçaabatlı Sevilen Bürokratlarımızdan Selahattin Sivrikaya Yoğun İşlerini Bir Kenara Aile, Eş Dost Ziyaretlerini Geçirmek Üzere Birkaç Günlüğüne Memleketi Olan Akçaabat’a Geldi.

Gerek Siyasi, Gerek İş Anlamında Ankara’da Akçaabatlı Bir Güç Olarak Görünen Selahattin Sivrikaya İle Akçaabat’ta Bir Araya Geldik Ve Akçaabat’ı Konuştuk.

Özellikle Yerel Yönetim Konusunda Akçaabat’ın Değişime Gideceğini Üzerine Basa Basa Vurgulayan Selahattin Sivrikaya, Akçaabat’ın Yatırım Alamama Nedenlerinin Başında İktidar Partisinin İlçe Başkan Ve Yöneticileri Ve Yerel Yönetim Temsilcilerinin Olduğunu Söyledi.

Yıllardan Beri Akçaabat’a Gidip Geldiğini Fakat Akçaabat’ta Değişen Hiçbir Şeyin Olmadığını Söyleyen Akçaabatlı Bürokrat Selahattin Sivrikaya Akçaabat Belediyesinde Metal Yorgunluğun Hat Safhada Olduğunu Belirtti.

Ankara’da Yaşayan Akçaabatlı Bürokrat Olarak Kendisine Akçaabat’ Hakkında Gerçekleştirmiş Olduğumuz Ve Kendisinin de Açıklamalarda Bulunduğu Sohbeti Sizlerle Paylaşıyoruz…

ANKARA AKÇAABAT İÇİN NE DİYOR?

SELAHATTİN SİVRİKAYA: Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen 23 Yıllık Bir Hizmet Süresine Ulaştı. Ve Bu 23 Yıllık Hizmet Süresinde İlk Yıllarda Başarılı Olmasına Rağmen Son Yıllarda Başarısız Olduğunu Görüyoruz.

Ayrıca Akçaabat İçin Herhangi Bir Değişimin, Yatırımın Yapmadığı Ve İşsizlik Konusunda Da Gençlerimize Herhangi Bir Çalışma Alanı Yaratmadığı Yine Stabil Bir Akçaabat’ın Olduğunu Görüyoruz.

Dolayısıyla Bu Yeni Seçimlerde Yeni Adayların, Genç Adayların Ve Dinamik Adayların Akçaabat Belediyesi’ne Kesinlikle Koyulacağı Düşünülmekte.

Her Sene Akçaabat’a Gelip Gidiyorum Ve Gerçekten Akçaabat’ta Hiçbir Değişiklik Yok. Yatırımlar Yok, Projeler Yok, İstihdam Yok Dolayısıyla Bunu Bizde Görüyoruz.

KÖKSAL USTAOĞLU: Bu Parti Derken Ak Parti Mi?

SELAHATTİN SİVRİKAYA: Ak Parti’den De Değişik Kuruluşlardan Da Gelenler Oluyor. Belediyeyi, Diğer Kuruluşları, Yapılan Çalışmaları Takip Ediyorlar Gelip Rapor Veriyorlar. Bu Raporlarda Bazı Belediyelerin Çok Başarılı Olduğunu Büyük Gelişmeler Gösterdiğini Görüyoruz.

KÖKSAL USTAOĞLU: Mesela Başarılı Olan Belediyelere Örnek Verebilir Misiniz?

SELAHATTİN SİVRİKAYA: Ankara’da, Beşikdüzü Belediyesi’nin Başarılı Olduğu Söyleniyor. Hâlbuki O Da Çok Başarılı Değil Fakat Teleferik Yapması Bile Bir Yenilik Ve Proje Olarak Görülüyor. Akçaabat’ta Da Böyle Bir Teleferik Projesi Olacağı Söyleniyor Ama Seçim Bekleniyor. Seçimden Önce De Yapılmayan Şeylerin Pekte Önemi Olmuyor.

Dolayısıyla, Mesela Vakfıkebir, Beşikdüzü Buraların Daha Çok Yatırım Aldığı, Ankara’dan Birçok Projelere Paralar Geldiği Söyleniyor Ve En Az Akçaabat Belediyesi’ne Geldiği Söyleniyor. Dolayısıyla Akçaabat’taki İstihdamı Görüyoruz. İnsanlar Kahvelerde Okuyanlar Dahi Kahvelerde. Tabii Bunlarda Ankara Kulislerine Olumsuz Anlamda Yansıyor.

KÖKSAL USTAOĞLU: Peki Ankara Genel Anlamda Akçaabat’a Nasıl Bakıyor?

SELAHATTİN SİVRİKAYA: Ankara Bu Yeni Seçimlerde Genç Ve Dinamik Adayların Akçaabat’ın Çehresine Değiştirebilecek, Akçaabat’ın Merkeziyle Çevresini Birleştirebilecek Çeşitli Projeleri Ortaya Koyabilecek, Yatırım Alabilecek Ve Gençlere İş Yapabilecek Belediye Başkanlarını Genç Ve Dinamik Başkanları Akçaabat’ta Görmek İstiyor. Ve Olayların Da Kesinlikle Böyle Olacağını Düşünüyoruz Bende Bu Düşüncedeyim.

KÖKSAL USTAOĞLU: Akçaabat Belediye Başkanlığında Bir Değişim Olacak Mı Diyorsunuz?

SELAHATTİN SİVRİKAYA: Ben Kesinlikle Olacağını Düşünüyorum.

KÖKSAL USTAOĞLU: Pekâlâ Başkan Tekrar Aday Olmakta Israr Ederse Genel Merkez Buna Nasıl Bakar?

SELAHATTİN SİVRİKAYA: Genel Merkez Şöyle, Şimdi 23 Yıl Dolayısıyla Seçime Kadar 25 Yıl Hizmet Yapmış Belediyeleri Yorulmuş Bir Belediye Olarak Olaya Bakar Görür Ve Yeni Genç Adayların Olmasını İster. Çünkü Şuan Da Zaten Değişim Yapılmakta Bütün Belediyelerde Ve Partide Değişiklikler Yapılmakta Buda Akçaabat’a Da Bu Değişikliklerin Geleceği Kanaatindeyim. Sadece Akçaabat Olarak Düşünmüyorum Birçok İlçe Belediyelerde Bu Değişikliklerin Yapılacağını Düşünüyorum.

KÖKSAL USTAOĞLU: Akçaabat Ankara’da Nasıl Konuşuluyor?

SELAHATTİN SİVRİKAYA: Akçaabat’ta Herhangi Bir Projenin Yapılmadığı Ve Yeni Projelerin, Yatırımların Olmadığı, Sokakların Darlığı, Gelişmeye Müsait Olmayan Bir Yapılaşmanın Olduğu Dolayısıyla Eskiden Beri Konuşulan İkinci Akçaabat Dediğimiz Akçaabat’ı Arkaya Açabilecek Üstten Bağlantılı Yollar Yapıp Genişletebilecek Yeni Bir Projenin Akçaabat’ta Olması Gerektiği Ancak Bu Konularda Herhangi Bir Çalışmanın Yapılmadığı Hatta Derelerin Islahının Bile Olmadığı Konuşulmakta.

Her 50 Yılda Bir Büyük Seller, Yağmurlar Olabiliyor Ve Böyle Olduğunda Derelerin Bunları Taşıyamayacağını Ve Akçaabat’ta Yine Sıkıntıların Yaşanabileceği Görülmekte Aslında. Derelerin Islahı Çok Önemli. Akçaabat’ı Arkaya Doğru Açmak, Arkadaki Yolları Genişletmek Ve Dolayısıyla Sıkışık Bir Akçaabat’ın Aynı Kalmasını Görmek Üzücü. Genelde Bu Konular Üzerinde Konuşuluyor..

Çünkü Akçaabat Uzunlamasına, Denize Paralel, Denizleri Doldurmak Suretiyle De Çok Büyük Maliyetlerle Hizmetler Yapıldığı Görülmekte. Hâlbuki Arkaya Doğru Çevre Yollarını Açmak, İkinci Bir Akçaabat’ı Kurmak Yani Akçaabat’ın Kendi İçini Kurtarmak Gerekiyor. Dar Sokaklar, Kaldırımlar İnsanlar İçin Zor Oluyor Yani Bu Durum Akçaabat’a Yakışmıyor.

KÖKSAL USTAOĞLU: Tünelden Bu Tarafa Ve Yoroz’dan İleriye Doğru Akçaabat’ın Yatırımsal Ve Siyasi Anlamda Bir Desteğin Görülmediği Görülüyor. Ankara’da Akçaabat’ı Görmemezlikten Gelme Var Mı? Çünkü Burada Yaşayan Biri Olarak Söylüyorum. Yomra’da Trabzon’un En Büyük Sanayi Sitesinin Tanıtımı Yapıldı Kim Bilir Belki Yomra Akçaabat’ın Nüfusunu 5-10 Sene Sonra İkiye Katlar. Akçaabat Bugün Nüfus Anlamında 121 Bin Fakat Şuan Parmağımız İle Gösterebileceğimiz Bir Yatırım Henüz Yok. Ankara Akçaabat’ı Hiç Mi Sayıyor Yoksa?

SELAHATTİN SİVRİKAYA: Ankara, Akçaabat’ı Yok Saymaz. Neden? Akçaabat Çalışacak Proje Üretecek, Ankara Da Bu Projeleri Devreye Sokacak Bu Projelerin Parasını, Yatırımlarını Alacak Birilerinin Olması Lazım. Tabi Bunları Yönetme Yapacak. Ankara’ya Geldiğinde Elinde Proje, Yapacağın Yatırım Yoksa Ankara’nın Suçu Olamaz Bu İşte.

KÖKSAL USTAOĞLU: O Zaman Biz Akçaabat’ta Hiçbir Şey İstemiyor Muyuz?

SELAHATTİN SİVRİKAYA: Bu Bir Yorgunluk Meselesi. Belli Bir Yorgunluk Olunca Bu Tip Şeyler Görülmüyor. Bunları Görebilmek İçin Büyük Projelerin Akçaabat’a Gelmesi Lazım. Erzincan-Trabzon Demiryolu Var. Büyükşehir Belediyesinin Akçaabat’tan Yomra’ya Kadar Raylı Sistemi Projesi Var. Bunların Bir An Önce Devreye Alınması Lazım. Bunlar Yapıldığı Zaman Göreceğiz Ki Yatırımlardan Dolayı İstihdam Artacak Liseleri, Üniversiteleri Okuyan, Ümidini Kaybeden Gençlerin İş Bulması Ancak Böyle Mümkün Olacaktır. Bir An Önce Bu Yatırımları Devreye Koyabilecek Yöneticilerin İş Başında Olması Lazım.

20180207_135656.jpg20180207_135706.jpg670-131.gif123456---kopya-20180208173742.png

 

Editör: TE Bilisim