ŞIRNAK’ta polis noktasına bombalı araçla düzenlenen saldırıda şehit düşen 2 polis memurundan biri olan Soner Yıldırım, bugün baba ocağı Tonya’ya bağlı İskenderli Mahallesi’nde toprağa verildi.

Cenazesi dün akşam saatlerinde askeri uçakla Trabzon'a getirilen şehit polis memuru Soner Yıldırım’ın cenazesi bugün öğle saatlerinde İskenderli Mahallesi’ndeki Merkez Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Törene Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Okçin Akşit, Emniyet Müdürü Murat Köksal, Trabzon Milletvekilleri, Tonya ve çevre iliçelerin kaymakam ve belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, yakınları ve beş bin dolayında vatandaş katıldı.

Cenaze töreni öncesi ilçede işyerlerine ve evlere Türk bayrakları asıldı.

Cenaze namazında şehit polisin babası Muhammet Yıldırım'ın güçlükle ayakta durduğu gözlenirken, anne Havva Yıldırım da fenalaştı. Fenalaşan anneye 112 sağlık ekipleri müdahale etti.

Yapılan törenin ardından öğle namazı sonrasında cenaze namazı kılındı. Cenaze namazı öncesinde kalabalığa seslenen ve şehidin yakın arkadaşı olduğunu belirten bir kişi “Bugün ön safta şehidin ailesi, yakınları, silah arkadaşları olsun. Siyasiler ve bürokratlar bugün arka saflarda olsun. Bugün şehidimizin günü… Bugünlük böyle olsun" diyerek seslenmesi üzerine kalabalık arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Yaşanan gerginlik mikrofonu eline alan din görevlisinin tekbir getirmesiyle son bulurken cenaze namazına geçildi.

CENAZEDE PROTOKOL GERGİNLİĞİ

3-001.jpg

Cenazeye katılan bazı AK Partili Milletvekilleri de yöre sakinlerinin tepkisiyle karşılaştı. Cenazeye katılan ve şehit polisin akrabası olduğunu öne süren Ayşe Bektaş isimli kadın da AKP’li Milletvekillerini cenazede istemediklerini belirterek feryat etti.

Çocuğunun atanamayan öğretmen olduğunu hatırlatan Bektaş “Atanamayan öğretmenler gidip polis olmak zorunda kalıyor. Sonra da şehit haberleri geliyor. İçimiz yanıyor. AKP’lileri burada istemiyoruz” dedi. Bektaş’a cenazeye Türk bayraklarıyla katılan kalabalık da alkış tutarak destek verdi.

Kılınan cenaze namazının ardından şehit polis memuru aynı mahalledeki aile kabristanlığında toprağa defnedildi.

Cenazenin defni sırasında Yıldırım ailesinden bir kişi sinir krizi geçirdi. Baygınlık geçiren kişiye sağlık ekipleri müdahale ederek sakinleştirdi.

Kaynak:Tonya Haber

Editör: TE Bilisim