Diyarbakır’ın Silvan İlçesinde Arızalanan Aracının Başında Tamirci Beklerken Silahlı Saldırıya Uğrayan Uzman Çavuş Mehmet Kızılca Yapılan Tüm Müdahalelere Rağmen Kurtarılamayarak Şehit Düştü. Şehidin Memleketi Karaman'ın Ermenek İlçesi'ne Bağlı Güneyyurt Beldesi'ndeki Baba Evine Ateş Düştü.

Edinilen Bilgiye Göre Olay Silvan İlçesi Yenişehir Mahallesi Diyarbakır Caddesi Üzerinde Yaşandı. Arızalanan Aracının Başında Tamirci Bekleyen 21 Yaşındaki Uzman Çavuş Mehmet Kızılca Silahlı Saldırıya Uğradı. Ağır Yaralı Olarak Hastaneye Kaldırılan Uzman Çavuş Yapılan Tüm Müdahalelere Rağmen Kurtarılamayarak Şehit Düştü.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Diyarbakır Valiliği, Silvan İlçesinde Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Kızılca’nın Şehit Olduğu Saldırıya İlişkin Yazılı Açıklama Yaptı.

Valilikten Yapılan Açıklamada, “İlimiz Silvan İlçesi Jandarma Komando Alay Komutanlığında Görevli Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Kızılca Bugün 09.45 Sıralarında Görevli Olduğu Kışladan İzin Alarak İhtiyaçlarını Karşılamak Üzere Çıktığı İlçe Merkezinde Diyarbakır Caddesi Üzerinde Sivil Araç İçerisinde Bir Teröristin Silahlı Saldırısına Uğramıştır. Uğradığı Silahlı Saldırı Sonucu Ağır Yaralanan Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Kızılca Silvan İlçesi Dr. Yusuf Azizoğlu Devlet Hastanesine Kaldırılmış Ancak Yapılan Tüm Müdahaleye Rağmen Kurtarılamayarak 11.15 Sıralarında Şehit Olmuştur. Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Kızılca’ya Allahtan Rahmet, Kederli Ailesine Ve Aziz Milletimize Başsağlığı Diliyoruz. Olayla İlgili Silvan Cumhuriyet Başsavcılığı Tarafından Adli Ve İdari Soruşturma Başlatılmıştır” Denildi.

BABA EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

Ermenik'in Güneyyurt Beldesi'nde Oturan Emekli Baba Mustafa Ve Anne Fadime Kızılca'ya Oğullarının Şehit Düştüğü Haberini Ermenek Kaymakamlığına Vekalet Eden Başyayla Kaymakamı Fatih Kaşıkcı Ve İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Kemal Özbey Verdi. Oğullarının Acı Haberini Alan Aile, Gözyaşı Döktü. Kızılca Ailesi'nin Yakınları Ve Komşuları Da Eve Akın Etti.

Marmaris Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nda Bahriyeli Olarak Vatani Görevini Yapan Mehmet Kızılca'nın, 5 Ay Önce Uzman Çavuşluk Görevine Başladığı Öğrenildi. 3 Kardeş Ve Bekar Olan Şehit Kızılca'nın Daha Önce Turizm Bölgelerindeki Otellerde Garson Olarak Çalıştığı Belirtildi.

Şehit Kızılca'nın Cenazesinin Yarın Güneyyurt Beldesi'nde Defnedileceği Belirtildi.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ, ARIZA ÜZERİNE İNMİŞ

Şehit Kızılca'nın Kuzeni Mehmet Akan, Kuzeniyle En Son 2 Gün Önce Görüştüğünü Belirterek Şunları Söyledi:

''Kuzenim İlk Olarak İstanbul'a Gitti Oradan Da Diyarbakır Silvan'a Atandı. En Son 2 Gün Önce Telefonla Görüşmüştük. Saat 11.00 Sıralarında Araç Arıza Yapmış Ve Bakmak İçin İndiği Sırada Saldırıya Uğramış" Dedi.

SON MESAJI VEDA GİBİ...

rrrrrr.jpg

Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Kızılca'nın, İzmir Foça Jandarma Komando Okulu Komutanlığı'nda 3 Ay 'Teröristle Mücadele Harekatı Kursu' Aldığı, Sonra 1 Ağustos 2017 Tarihinde Silvan'da Göreve Başladığı Belirtildi.

Şehit Kızılca, Sosyal Paylaşım Hesabında En Son Dün Fotoğrafıyla Birlikte, 'Sayın Göz Doktorum Güzel Günleri Göremiyorum...' Mesajını Paylaşmıştı.

1-091.png

 

Editör: TE Bilisim