Şefik Türkmen İtiraf Etti, “Akçaabat Güney Çevre Yolu Bir Başka Bahara!”

Akçaabat’ta tam 5 dönem belediye başkanlığı yapan Şefik Türkmen, Kanuni Bulvarının gündeme geldiği gün Güney Çevre Yolunun dosyasının rafa kaldırıldığını öne sürdü.

Şefik Türkmen, lise sonrası İstanbul’da önce Tıp Fakültesine kaydını yaptıran, birkaç ay sonra ise Tıp Fakültesini bırakarak mühendislik bölümünü tercih eden bir isimdir. İller Bankasındaki görevinden istifa edip, ANAP’tan Akçaabat Belediye Başkanı seçilen Türkmen daha sonra AKP’de başkanlığı sürdürdü.

2019 yılı Mart ayında yapılan yerel seçimde aday olmayan Şefik Türkmen, emekliliğini yaşıyor. Akçaabat’a ve bu şirin ilçede yaşayanlara hizmet etmek için gecesini gündüzüne kattığını söyleyen Şefik Türkmen, ‘Belediye başkanlıkları zor görevlerdir. Attığın her adım, yaptığın her icraat mercek altındadır. İlçen için, o bölgede yaşayanlar için ürettiğin projeye öyle zaman oluyor ki en yakınındaki insanlar o veya bu nedenle karşı çıkıyorlar’ dedi.

Akçaabat’ta bazı projelere karşı olmasına rağmen, milletvekillerinin isteği doğrultusunda yapıldığını söyleyen Türkmen, ‘Haçkalı Baba Hastanesi’nin yeri yanlıştı. Karşı çıktım, mücadele ettim. Ama başaramadım. Düzköy yol kavşağındaki trafik sıkışıklığının birinci nedeni bu hastanedir. Halbuki hastane için daha uygun bir yer bile tespit etmiştik. Akçaabat Tanjant yolunu, sahildeki trafiği azaltmak ve Trabzon merkezdeki Tanjant yolu gibi düşündük. Bakanlara rica ettik. Bir bölümünün 18. Madde ile geçileceğini belirttik ve yolun yapımına başladık. Ama ödenek yetersizliğinden bir türlü tamamlayamadık’ diye konuştu.

Yıldızlı kavşağının fuzuli bir kavşak olduğunu belirten Türkmen, ‘Akyazı tüneline ve Yıldızlı kavşağına karşı çıktım. Orada o kadar büyük bir kavşağa ihtiyaç yoktu. Sahil yolu trafiği kaldırmıyor. Bu yol üzerinde ne kadar köprülü kavşak vs. yapsanız fayda vermez. Deniz dolgusu da bir başka yanlış. Akçaabat Tanjant yolunu, sahil yoluna alternatif olarak düşünmüştük’ şeklinde konuştu.

ÇEVRE YOLU BİR BAŞKA BAHARA!

Şefik Türkmen, Beşikdüzü ile Of arasında sahil yoluna alternatif çevre yolunun şart olduğunu belirterek, ‘Karayolları yanlış üstüne yanlış yapıyor. Trabzon’da yapılmakta olan Kanuni yolu güzergahı da bu yanlışlardan biri. Kanuni Bulvarına başlandığında, güney çevre yolu projesinin rafa kalkacağını söylemiştim. Çünkü Kanuni Bulvarı bitmeden çevre yoluna başlamazlar. Kanuni Bulvarı da bu gidişle kolay kolay bitmeyeceğine göre çevre yolu projesi de rafta kalacak. Kanuni Bulvarına istimlaklarla birlikte harcanan para ile tünel geçişli güney çevre yolu yapılırdı. Karayolları, şimdi de Ortahisar’da Cumhuriyet Caddesi girişi ile Çömlekçi arasında bir tünel yapacak. Tünelin batı giriş bölgesinde, onlarca apartman istimlak edilecek. Halk Eğitim Merkezinin kullandığı eski kilisenin oradan tünel girecek, Çömlekçi’den çıkacak. Neymiş, Ganita’daki tüneller ihtiyaca cevap vermiyormuş. Bir de Değirmendere’de Hekimoğlu’nun fabrikasının birkaç yüz metre deniz tarafında bir başka tünel daha var. O tünel de Hayali garajının oradan çıkacak ve kavşak sonrası sahile bağlanacak. Bu da çevre yolunun yakın bir zamanda yapılmayacağının işaretidir’ diyor.

(Kuzey Ekspres Gazetesi)

b-160.jpg

 

Editör: TE Bilisim