Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Akçaabat’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 99.Yıl Dönümü Münasebetiyle Erol Günaydın Kültür Merkezinde Gerçekleştirilen Programa Damgasını Vurmuştu.

Yıllar Önce Akçaabat Belediyesinde Görev Yapan Ve Şuan Hayatta Olmayan Merhum Elektrikçi OSMAN TİRYAKİ İle Yaşamış Olduğu Bir Anısını Program Esnasında İzleyiciler İle Paylaşmıştı, İzleyenleri Ve Başkan Şefik Türkmen’i Kahkahaya Boğan “ELEKTRİKÇİ OSMAN ”Anısını Şefik Türkmen’in Ağzından Görüntülü Haber Olarak Siz Değerli Okuyucularımız İle Paylaşmıştı.

İLGİLİ HABERİMİZ

Haberimizi Yayına Girdikten Bir Müddet Sonra Şahsıma Ait Telefonların Kilitlendiğini Söyleyebilirim. Önce Yıllar Önce Akçaabat Belediyesinde Merhum Osman Tiryaki İle Çalışan Mesai Arkadaşları, Daha Sonra Osman Tiryaki’nin Akrabaları Ve En sonunda Osman Tiryaki’nin İstanbul’da Yaşayan Çocukları Beni Aradı.

Arayanların Hepsi Aynı Tepki İçerisindeydiler. Belediye Başkanı Nasıl Olurda Kendi Çalışanını Ağzında Sakız Yapar Ve Onunla Alay Eder Ve Onu Rencide Ederek Toplumda Alay Konusu Haline Getirir.

Tepkiler Bu Şekilde Yani 17 Şubattan Bu Haberimizi Yayına Hazırladığımız Saniyeye Kadar Tepkiler Devam Etti Durdu.

Ve En Sonunda Şefik Türkmen’in Alay Ettiği Ve Herkese Güldürttüğü Osman Tiryaki’nin Ailesinden İki Oğlu DR.ÇETİN TİRYAKİ ve ÜFTUD MÜDÜRÜ HASAN TİRYAKİ Bir Araya Gelerek Akçaabat Belediye Başkanına Tepki İçerikli Bir Basın Açıklaması Yayınladılar.

İşte DR.ÇETİN TİRYAKİ ile İSTANBUL ÜFTUD MÜDÜRÜ HASAN TİRYAKİ KARDEŞLERİN BASIN AÇIKLAMASI…

img-20170220-wa0002---kopya.jpg

17 Şubat 2017 De Akçaabat Belediyesi Başkanımız Sayın Şefik Türkmen İn Konuşmasına Maalesef Üzülerek Şahit Oldum.

Maalesef Diyorum Sayın Türkmen Değerli Bir Büyüğümüz Dü!

Görevi Ve Sorumluluğuna Göre Hareket Etmeliydi.

Babam Elektrikçi Osman Tiryaki 20 Yıl Önce Rahmetli Oldu. Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’in Alaya Alıp Bahsettiği Konuda Tahminim 1992 Yıllarıydı, Güçlü Hafızasından Dolayı Da Başkanımızı Ayrıca Kutluyorum. Programda Başkanı Dinleyen Şakşakçılar Da Bir Sorsunlar Radyocu Osman Kimdir? Diye, Namı Diğer 1.70 Boyunda Ama Herkese Nasip Olmayan Aga Lakabıyla Anılırdı. Kişilik Ve Değer Maalesef Ki Makamla Olmadığını Bir Kez Daha Yaşamış Olduk.

Gelelim Bahse Konu Kişi Ve Olaya;

Osman Tiryaki Akçaabat In Yetiştirdiği Radyo Ve Televizyon Tamirciliğinin Yanında O Dönemlerde Cami Anfi Ve Ses Sistemlerinde En Yetkin Esnaflardan Biriydi, Osman Tiryaki Nin Belediyede Çalışması Akçaabat Belediyesi İçin Artı Bir Değer Kattığını Sayın Başkanımızın Bilmesini İsterim. 

Bahse Konu Olan Festival Akşamına Bizzat Ben Ve Komşum Vedat Macit Le Birlikte Şahidimdir. Dalga Geçirilerek Anlatılan Bayılma Numarası Maalesef Ki Ölme Noktasına Gelmiş Babamı Akçaabat Devlet Hastanesinin Aciline Zor Yetiştirdik, Doktorun Muayeneden Sonra “Vücudunun Bittiğini Ve Biraz Daha Geç Kalınsaydı Ölebileceğini” Söyledi, Babam Ayıldıktan Sonra Festival Alanına Dönmek İstemesine Rağmen Doktor Asla Olmaz Deyip Bizi Eve Yönlendirdi, Evde Bile AKÇA TV Yi Açıp Oradan Programı Takip Edip Telsizle De Teknik Destek Verdi.

Bu Yaşanan Olayın Tarihi Belli Sayın Başkanım,  Bir Memurunuzu Görevlendirirseniz Hastane Arşivinden Konuyu Öğrenirsiniz.

Babam Akçaabat Belediyesine Fazlasıyla Hizmet Ve Emek Verdiğini, O Dönemin Teknik İmkânlarına Rağmen Akçaabat’ımızın Çehresini Değiştiren Park Ve Bahçelerin Her Türlü İşlerini Bizzat Yaptığını, İşinin Ehli Ve Asla Yılmayan Bir Karaktere Sahip Olduğunu Herkesçe Bilinmektedir.

Sonuçta Yıllar Önce Birlikte Çalıştığı Ve Rahmetli Bir İnsanın Alay Konusu Edilmesi Ailemi Ve Osman Tiryaki Yi Tanıyanları Derinden Üzmüştür. Bu Olay Asla Kabul Edilecek Bir Durum Değildir, İnsanlara Ve Çalışanlara Verdiğiniz Değeri De Görmüş Olduk.

Belediyecilik Benim Alanım Değil Kimsenin Alanına Ve İşine De Karışmam, Ancak Söz Konusu Akçaabat’ımızın 20 Senede Geldiği Seviyeyi Maalesef Görmekteyiz. Sosyal Belediyecilik Anlamında İnsana Yatırımın Olmadığı, Türkiye’mizin Güzide İlçesi Sanat Ve Sportif Anlamda En Yetenekli Nüfusuna Sahibiz Ama…..

“ Geri Kalmış Ülkeler İnşaat Yapar, Gelişmiş Ülkeler ARGE Yapar “

DR.ÇETİN TİRYAKİ – İSTANBUL ÜFTUD MÜDÜRÜ HASAN TİRYAKİ

Haskız TİRYAKİ

Birgül TİRYAKİ Akçaabat Belediyesi Emekli

Dr. Çetin TİRYAKİ Marmara Üniversitesi

Hasan TİRYAKİ          Üsküdar Belediyesi ÜFTUD Müdürü

img-20170220-wa0003---kopya.jpg123456---kopya-528.pngyesyeni-logo-final-20170220221222.png

 

Editör: TE Bilisim