Seçimden Sonra Köprü Geçişlerine Ceza Yağıyor

Yerel Seçim Öncesi Cumhur İttifakı’nın İBB Adayı Binali Yıldırım’ın “5 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden Yasak Geçişlere Uygulanan Cezaların Affedildiğini Açıklamıştı. Ancak Seçimden Sonra Cezalar Yeniden Başladı.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde Geçişi Yasak Olan Binlerce Araç Sahibi 31 Mart Yerel Seçimleri Sonrası Trafik Cezaları İle Karşılaşıyor. Bu Durumdan Haberleri Olmadığını Söyleyen Vatandaşlar, Kendilerine Ne Bir Uyarı Ne De Bir Tebligat Gönderildiğini Söylüyor. Daha Önce Binali Yıldırım Yerel Seçimler Öncesi Bu Cezaları Affetmiş, Sorunun Kalıcı Çözümü İçin Vaatte Bulunmuştu.

Sözcü'nün Haberine Göre, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde Geçişi Yasak Olan Binlerce Araç Sahibi 31 Mart Yerel Şeçimleri Sonrası Trafik Cezaları İle Karşılaşıyor. Aks Aralığı Belli Bir Uzunluğun Üstünde Olan Ve Ruhsatlarında 1. Sınıf Kamyonet Yazan Araçlara Her Geçiş İçin 1.132 Lira Ceza Kesiliyor. Bu Durumdan Haberleri Olmadığını Söyleyen Vatandaşlar, Kendilerine Ne Bir Uyarı Ne De Bir Tebligat Gönderildiğini Söylüyor. Daha Önce Binali Yıldırım Yerel Seçimler Öncesi Bu Cezaları Affetmişti.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde Geçişi Yasak Olan Binlerce Hafif Ticari Araç Sahibi Seçim Sonrası Cezalarla Karşılaşıyor. Aks Aralığı Belli Bir Uzunluğun Üstünde Olan Araç Sahiplerine, Her Geçiş İçin 1.132 TL Ceza Kesiliyor. 2019 Yılı Başında Başlayan Uygulamada Binlerce Kişiye Ceza Gitti. Tebligatları Yeni Yeni Almaya Başlayan Araç Sahipleri Yarın Yenikapı’da Eylem Yapacaklarını Söyledi. Piyasa Değeri 40-50 Bin Lira Olan Bir Araç İçin Gelen Ceza Tutarı 70 Bin Lirayı Buluyor.

1-038.jpg

BİLDİRİM YAPILMASI GEREKİRDİ

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, sozcu.com.tr’ye Yaptığı Açıklamada Kesilen Cezaların Aks Aralığı 3,2 Metrenin Üstündeki Hafif Ticari Araçları Kapsadığını Söyledi. Ağaoğlu “Burada Birkaç Sorun Söz Konusu. Öncelikle, Bu Araçların Geçişinin Yasak Olduğuna Bir Bildirim 31 Marta Kadar Yapılmamış. Oysa, Çok Basit Bildirim Yapsalardı Vatandaş Bir Daha Geçmezdi Buradan. Gelen Evraklar Vatandaş Seçim Sonrası Toplu Bir Şekilde Gönderilmiş. Mağdurların Arasında Trafik Polisleri Bile Var. ” Dedi.

Köprüyü Dört Yıldır Kullandığını Belirten Can Sunay, ” Çok Sayıda Arkadaşımıza Bu Şekilde Ceza Kesilmiş. Köprüden Geçerken Hiçbir Uyarıyla Karşılaşmadım. 3 Aydır Köprüyü Düzenli Olarak Kullanıyorum.” Dedi.

2-028.jpg

ÖNCEKİ CEZALAR AFFEDİLDİ

Binali Yıldırım, Seçim Öncesi Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden Geçen Ağır Vasıta Araç Cezalarıyla İlgili Ulaştırma Bakanlığı’nın Yeni Bir Düzenleme Yapması Gerektiğini Söylemişti. Yıldırım Bu Cezaların Affedileceğini, Ödeyenlere De Paralarının İade Edileceğini Belirtmişti.

3-027.jpga-352.gif

 

Editör: TE Bilisim