Sayın Cora, Köprübaşı Hassasiyetinizin Aynısını Akçaabat’a Bekliyoruz

AK Parti Trabzon Milletvekili CORA, Köprübaşı ilçesi için “DSİ’yi göreve çağırıyorum” dedi. Sayın Cora gelin Akçaabat galenima deresi vadisine bir baksanıza. Tam derenin içerisine et kombine tesisi yapılıyor. Burası için neden“DSİ’yi göreve çağırmıyorsunuz.

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, Trabzon'un Köprübaşı İlçe Teşkilatı 7. Olağan Kongresi’nde Köprübaşı’nda yaşanabilecek sel felaketi konusunda uyarılarda bulunarak ilçeye birden çok yatırım sözü verdi. CORA, Giresun Dereli'de yaşanan sel felaketinin ardından büyük bir korkunun hakim olduğu Köprübaşı'nda Manahoz Deresi'nin ıslah çalışmalarının yapılacağına ve Dereli'de yaşanan acıların Köprübaşı'nda da tekrarlanmaması için sokak sağlıklaştırma ve kentsel dönüşüm çalışmaları konusunda acil ve hızlı kararlar alınacağını söyledi.

Milletvekili Salih CORA, "Köprübaşı’nın en önemli sorunlarından olan Manahoz Deresi’nin ıslahı konusunda önemli bir adım attık. DSİ Genel Müdürümüz Sn. Kaya YILDIZ Bey'den dere ıslahı konusunda sözümüzü aldık. Başkanımızla ziyaret ettiğimizde ihalesinin sözünü verdi. En kısa sürede bunu da gerçekleştirmiş etap etap bitirmiş olacağız. Köprübaşı’mız afetlere maruz ilçedir. Geçmişte bunları yaşamış ilçedir. Köprübaşı için yarın ‘Eyvah’ demeyelim. Köprübaşı afada maruz kalırsa “Eyvah “deriz. Bunu dememek için tedbirlerimizi almalıyız. Bunların önüne geçmemiz için sokak sağlıklaştırma ve kentsel dönüşüm noktasında kararlarımızı acil, etkin ve hızlı bir şekilde almalıyız. Çalışmalarımızı bu yönde sürdüreceğiz." dedi.

SAYIN CORA AYNI HASSASİYETİNİZİ AKÇAABAT’a BEKLİYORUZ

Ak parti Trabzon milletvekili Salih Cora trabzon’un Köprübaşı ilçesi için DSİ’yi göreve çağırmasına ilişkin Yeniden Refah Partisi Akçaabat ilçe başkanı Barış Sandıkçı kendi sosyal paylaşım sitesi facebook’tan yaptığı açıklamada “Sn Corayı tebrik eder aynı hassasiyeti Düzköy yolu üzerindeki inşaat alanları içinde bekliyorum..”açıklaması Akçaabat kamuoyunda destek gördü.

Salih Cora’nın Köprübaşı ilçesinde yaptığı konuşmasında “Dere ıslahı konusunda büyük çalışma yaptık” açıklaması Akçaabat ilçesini ve Akçaabat ilçesinde derelerin üzerinde yer alan binaları,dere yataklarındaki işyerlerini,derelerin içerisine yapılan inşaatları kapsamadığını gördük.biz değilmi 1990 yılında Akçaabat ilçesinde sel felaketi yaşadık.biz değilmi  yaşanan sel felaketinde özellikle galenima deresi vadisinde çok sayıda can kayıpları verdik.e o zaman hani devlet,hani DSİ neredesiniz.şuanda derenin içerisine et kombine tesisi yapıyorsunuz.kendi topuğunuza sıkıyorsunuz.eminimki şu derenin içer isine yaptığınız et kombine tesisini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görse dereli ilçesinde verdiği kararların aynısını verirdi ve “YIKIN”derdi.

dji_0064-001.jpg

Akçaabat ilçemizde Et kombine tesisi yapmaya yermi yok allah aşkına,gidin eşek meydanına şinik organize sanayi bölgesi var.akçaabatı cazibe haline getirmek ve yatırım yapmak istiyorsanız orası en ideal yer.Ne o öyle derenin içerisine tesismi olur.

Başta Ak Parti Trabzon Milletvekilleri olmak üzere iktidar partisinin tüm yetkilileri,yarın bugün tesisi yaptınız,açılışı gerçekleşti sonrasında 1990 selinin tekrarı yaşanırsa,allah yaşatmasın o zaman hesabı verilmeyen yola girmiş olursunuz.

dji_0067-001.jpgdji_0071-001.jpgdji_0077-001.jpgb-720.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim