Sarıtaş’ta Horon Kursu

Sarıtaş Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği koordinesinde ve Akçaabat Folklor Derneği usta öğreticisi Mehmet Şükrü Aslan bünyesinde yapılacak horon kursu başvuruları başladı.

Muci Muzaffer Aydın Çok Amaçlı Kültür Merkezi’nde, Çarşamba ve Cumartesi günleri yapılacak çalışmalarda Akçaabat Köy Horonu ve Kozangel oyun türleri öğretilecek.

Dernek yönetim kurulu adına açıklama yapan başkan Coşkun Ekici: ”İnsanların bir arada yaşamalarını, geçmişlerine ve geleceklerine sahip çıkmalarını sağlayan, onları bir arada tutan ortak yön, kendi kültürleridir. Kültürel değerlerin yok olup silinmemesi, hatta var olanın yozlaştırılmaması için; ortaya çıkarılmaya, korunmaya, geliştirilmeye ve yaygınlaştırılmaya ihtiyacı vardır. Geçmişimizde köy düğünlerinde izler bırakan rahmetli Emin ağayı, davulcu Ahmet Çavuşu ve zurnacı Ali ağayı unutmuyoruz. Bu doğrultuda bizde, horon kursu açmak istedik. Karadeniz Bölgesi’nin halk dansları arasında en yaygını olarak bilinen Akçaabat horonu, UNESCO'nun Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi'ne de alındı. Önemini biliyor ve bunu her platformda yaşatmak istiyoruz” dedi.

d91e586b-0b5e-4d41-accf-2ac969c6d98f.jpgda12a91b-545f-4585-8070-54f73d15a532-051.jpg

Editör: TE Bilisim