‘Saray darbesinde dut yemiş bülbül’

MHP lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘saray darbesi’ yaptığını, ondan güç alanların vekilleri oyuncağı çevirdiğini, Başbakan Davutoğlu’nun ise ‘dut yemiş bülbül’e döndüğünü savundu...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bakanlar Kurulu’na başkanlık etmesini, “saray darbesi” olarak nitelendirirken, 62. Hükümet için, “mevta oldu” nitelendirmesinde bulundu. Bahçeli, Yüce Divan oylaması için Ak Partili vekillere seslendiği grup toplantısında şunları söyledi:

SARAYIN ÇİRKEFLİĞİ: Rüşvet ve yolsuzluk faili eski bakanlar, Meclis Soruşturma Komisyonu’ndan yakayı kurtarmışlardır. Sarayın dayatması, sarayın çirkefliği, sarayın provokasyonu TBMM’nin saygınlığını yaralamıştır. Erdoğan’dan güç devşiren, Erdoğan’dan feyizlenen ve Erdoğan’a dayanan vesayet mihrakları aziz milletimizin vekillerini oyuncağa çevirmişlerdir. İnanıyorum ki, onurundan ve haysiyetinden bir şey kaybetmemiş AKP’li milletvekili arkadaşlarım bundan oldukça rahatsızdır. Yine inanıyorum ki, Gazi Meclis’in 95 yıllık tarihi içerisinde, ara dönemlerde dahil, hiç bu kadar rezilce bir olay yaşanmamıştır.

ORTA YOL KALMADI: Şayet, AKP’nin vicdanı kelepçeli olmayan vekilleri de devreye girerse, bu dört eski bakan soluğu Yüce Divan’da alacaktır ya da AKP’liler topluca 17-25 Aralık depreminin altında ezilecektir. Artık orta yol kalmamıştır.

Davutoğlu eski bakanlarla ilgili bu kadar vahim ve örtülemez suçlama varken, işin kolayına kaçıp 17-25 Aralığı darbeye bağlamamalı, Yüce Divan’a güvenmediğini belirten Erdoğan borazanlarına itibar etmemelidir. Sayın Başbakan bırakalım hukuk konuşsun, bırakalım yargı çalışsın, bekleyelim tarafsız ve bağımsız hâkimler son sözü söylesin.

HARAM BİBERONU: Nasıl olsa, her şeyi kılıfına uydurdunuz. Nasıl olsa, Meclis Soruşturma Komisyonu rüşvet ve yolsuzluğu aklama raporunu tanzim etmiş, iddialarla ilgili şüphe bile duymamıştır. Delileri karartmak, parmak izlerini silmek için canla başla gayret ettiniz. İranlı’nın ambargosu altından çıkmalısınız. AKP’li milletvekili arkadaşlarım, siyasi mücadelenizin bir kaçakçının eliyle haram biberonuyla beslenen eski bakanlar tarafından hiç edilmesine gönlünüz razı mıdır? bugün dürüstlük kazanamazsa, Gazi Meclis kaybedecektir. Adaletin yüzü ağarmazsa, herkesin, hepimizin vicdanı sızlayacaktır.

TOPU TACA ATMA: Başbakan Ahmet Davutoğlu, madem şeffaflıkla ilgili program hazırlanmıştır, gelin o halde ilk meyvesini bugün toplayalım, ilk semeresini bugün görelim. Şeffaf bir iktidar adaletten kaçmaz, yolsuzluğun altında kalmaz. Sayın Davutoğlu, hadi buyurun, hodri meydan. Gereğini yapmalısınız topu taca atmamalısınız.

CİĞERİN VARSA: Başbakan kamu görevlilerinin yolsuzlukla mücadele konusunda ihbarda bulunmaları halinde taltif edileceklerini, izinli sayılacaklarını, hatta ödüllendirileceklerini ileri sürmektedir. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusudur.  Başbakan Davutoğlu’nun aklı başında mıdır? Önce, dün başkanlığı altında toplanmak zorunda kaldığın Recep Tayyip Erdoğan, sonra da çevrende dolaşan rüşvet yuvalarına dönüp bakmalısın, gücün yetiyorsa, gözün kesiyorsa, ciğerin varsa bunlarla ilgili gereğini yaparsın.

MUNİS MASKE TAKINDI: Niyazım odur ki, Allah hiç kimseyi Sayın Ahmet Davutoğlu’nun durumuna düşürmesin, böyle bir küçülmeye, irtifa kaybına uğratmasın. Ayrıca Erdoğan, istişarenin anlamlı ve aktif olabilmesi için başkanlık sistemine ihtiyaç olduğunu ileri sürmüştür. Başbakan bu sözleri sineye çekmiş, içindeki öfke dalgasını belli etmeden, sanıyorum yumruğunu sıkarak istemeden de olsa uysal ve munis bir maske takmıştır.

62.HÜKÜMET MEVTA: Artık 62. Hükümet tam anlamıyla mevta olmuş, sadece rutini sürdüren, miş gibi davranarak iktidar oyunu oynayan iradesiz, etkisiz, kifayetsiz zihniyetle teslimiyetin derin çukuruna çam gibi devrilmiştir. Erdoğan, AKP’lileri gruplar halinde kabul edip, Bakanlar Kurulu’na başkanlık yaparak ipleri millet önünde bütünüyle eline almıştır. Bu aslında bir sistem ve rejim krizine davetiyedir. Gölgeden ve tabeladan ibaret bir Başbakan olan Davutoğlu’nun sesi soluğu kesilmiş, dut yemiş bülbüle dönmüş ve Erdoğan’ın yanı başında otururken yüzü asılmıştır.

Editör: TE Bilisim