Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesince başlatılan proje çerçevesinde, sanat günlerinin bu seferki konuğu Ankara Gazi üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim bölümü öğretim görevlisi Sezai KARA

Sanat günlerinde önemli isimleri ağırlayan Akçaabat güzel sanatlar lisesi 13.üncü sergide sanatseverleri Sezai Kara ile buluşturdu.30.uncu kişisel sergisini Akçaabat güzel sanatlar lisesinde açmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Gazi üniversitesi Gazi eğitim fakültesi resim bölümü öğretim görevlisi Sezai Kara, açılış töreni esnasında yapmış olduğu konuşmasında önemle altını çizmek istediği "Sanat Yapmak Bence Işık Saçmaktır , Güzelliktir."açıklaması öğrencilere mesaj niteliğinde idi.

061_0019

061_0026

061_0045Akçaabat kaymakamı Abdul Rauf Ulusoy,Akçaabat belediye başkan vekili Abdullah Ertem,belediye başkan yardımcısı Osman Parlayan,ilçe milli eğitim müdürü Mehmet Salih Köse Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı,Fatih eğitim fakültesi güzel sanatlar bölümü başkanı ve güzel sanatlar bölümü öğretim görevlileri,öğrenciler,bir çok okul idarecilerinin katıldığı Sezai Kara resim sergisi'ne yoğun ilgi vardı.

061_0059

061_0061Akçaabat Güzel Sanatlar Ve Spor Lisesi Müdürü Adnan YILDIZ'ın Açılış konuşması

Öncelikle sergi için Ankara'dan Akçaabat'a teşrif eden Sezai Kara hocamıza teşekkür ediyorum.Sezai Kara hocamız Sergi açılışı öncesi Öğrencilerimizle beraber okulda birlikte oldular ve onlara çeşitli çalışma yöntemleri konusunda bilgiler verdi. kendisini okulumuzda ağırlamaktan mutluluk duyduğumu belirterek güzel eserleriyle beraber bizlere farklı bir sergi sunacak olmanın mutluluğu içerisindeyim ve hocamıza desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum.

061_0065

061_0075Sezai KARA'nın konuşması

Bende bugün çok mutluyum.ayrıca bende doğu Karadenizliyim Gümüşhane'liyim ve aynı zamanda hemşeriyiz.Ben yıllar öncesinde sanat eğitimi görürken okuyordum. Fransa'sanın İngiltere'nin Büyükşehir'lerinde ve kazalarında bile müzeler var.Son yıllarda dikkat ediyorum birçok yerde üniversitelere yönelik faaliyetler yapılıyor güzel sanatlar faaliyetler yapıyor böylelikle böyle müzeler ve galeriler açılmaya başladı. Bu bizi güzel sanatçı olarak çok mutlu ediyor.sanat yapmak bence ışık saçmaktır güzelliktir.

061_0080

S1460001Akçaabat kaymakamı Abdul Rauf ULUSOY'un konuşması.

Sanatın ve sanatçının bol olduğu ilçede yaşamanın mutluluğunu yaşıyorum.Ankara'dan ilçemizi tercih edip serginizi Akçaabat güzel sanatlar ve spor lisesinde açtığınız için teşekkür ediyorum.

HABERİN GÖRÜNTÜSÜ http://www.youtube.com/watch?v=Lk1KutsbLcM&feature=youtu.be
Editör: TE Bilisim