Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Türkiye'deki Vize Başvurularını Süresiz Olarak Askıya Aldıklarını Açıkladı. ABD’nin Skandal Kararına Tepki Olarak İse Türkiye'de Abd Vize Başvurularını Süresiz Olarak Durdurduğunu Belirtti.

ABD’nin Skandal Kararına Tepkiler Büyürken Samsunlu Berberlerde "Amerikan" Diye Adlandırılan Tıraş Modelini Yasakladı.

Samsun Berberler Odası Başkanı Zabit Plan Yaptığı Açıklamada, "Amerika’nın Ülkemiz Üzerine Uyguladığı Politikalar Oldukça Yanlıştır. Onların Ülkemiz İçin Aldığı Kararlara Cumhurbaşkanımız Da Misliyle Cevap Veriyor. Son Olarak ABD’li Yetkililer Türkiye İçin Vize Yasağı Başlattı. Bu Kabul Edilebilir Bir Durum Değildir. Gereken Cevabı Da Cumhurbaşkanımız Vermiştir. Biz Berberler Olarak Cumhurbaşkanımıza Ve Ülkemize Sahip Çıkmak Adına Berberlerimize Amerikan Tıraşını Yasakladık. Artık Samsun’da Hiçbir Berber Amerikan Tıraşı Yapmayacak. Şimdi Odama Kayıtlı Bütün Berber Arkadaşlarımı Arayarak Gereken Talimatı Verdim. Artık Kendi Geleneklerimize, Kendi Örf Ve Adetlerimize Uygun Tıraş Stilleri Yapılacaktır. Amerikan Tıraşı Değil Bundan Sonra Türk Tıraşı Yapılacak" Dedi.

Yasak

Berberler Odası'nın Kararına Sevinen Esnaf İse, "Artık Dükkânlarımızda Amerikan Tıraşını Yasakladık. Müşterilerimizden Ricamız Bu Tıraş Stilini Bizden İstememeleridir. Artık Türk Tıraşı Devri Başlamıştır" Diye Konuştu. Bazı Esnaflar Camlarına “Bu Berberde Amerikan Tıraşı Yapılmamaktadır” Yazısı Astı.

samsun haber

1-170.png

 

Editör: TE Bilisim