Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İle Devlet Personel Başkanlığı'nın Talebi Üzerine Alınan Kısıtlama Kararı, Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğe Eklenen Yeni Bir Fıkrayla Yapıldı. Yönetmeliğin, ‘Aile Birliği Mazeretine Bağlı Yer Değişikliği' Uygulamalarını Düzenleyen 14'üncü Maddesine Eklenen Fıkrayla, “Genel Sağlık Bakımından Önemi Haiz Sağlık Personeli Hakkında Özel Yönetmelikte Düzenleme Yapılması Kaydıyla Birinci Fıkranın (D) Bendi Hükmüne İlişkin Farklı Usul Ve Esaslar Belirlenebilir” Hükmü Getirildi.

Buna Göre, Başta Doktorlar, Hemşireler, Sağlık Teknisyenleri, 112 Acil Servislerinde Görevli Personel Olmak Üzere Genel Sağlık Bakımından Öneme Sahip Kamu Sağlık Personeli Özel Sektörde Çalışan Eşlerinin Bulunduğu İl Veya İlçelere Otomatik Olarak Tayin Yaptıramayacaklar. Normalde Memurlar, Söz Konusu (D) Bendi Uyarınca, Özel Bir İşyerinde Çalışan Ya Da Kendi İşinin Sahibi Olan Eşinin Yanına Tayin İsteyebiliyor. Bunun İçin Memur Olmayan Eşin O İl Veya İlçede 2 Yıl İçerisinde Toplam 1 Yıl Sosyal Güvenlik Primi Ödemiş Olması Yeterli Kabul Ediliyor.

Resmi Gazete'de Yayımlanan Yeni Değişiklik Kararıyla Birlikte Sağlık Personeli Bir Anlamda Otomatik Tayin Hakkının Dışına Çıkarılmış Oldu. Buna Göre, Sağlık Personeline İhtiyaç Duyulan İl Veya İlçelerde Sağlık Personeline Özel Yeni Bir Yönetmelik Çıkarılıp Eş Durumundan Tayine Kısıtlama Getirilebilecek.

yesyeni-logo-final-301.png

Editör: TE Bilisim