Sağlık Bakanlığı 81 İle Gönderdi! Favipiravir Ve Hidrosiklorokin Nasıl Kullanılır?

Sağlık Bakanlığı Bir Ara Tartışma Konusu Olan Ve Koronavirüs Tedavisinde Kullanılan Favipiravir Ve Hidroksiklorokin İlaçlar Hakkında Bir Genelge Yayınladı. Gelen Son Dakika Haberine Göre, Sağlık Bakanlığı, Koronavirüs Hastalarının Tedavilerinde Kullanılan İlaçların Etkinliğinin Sağlanması Ve Yanlış Kullanımın Önüne Geçilmesi Amacıyla 81 İle İlaç Kullanım Broşürleri Gönderdi. Yayınlanan Son Dakika Broşüründe Bu İlaçların Ne Şekilde Ve Ne Kadar Sıklıkta Alınacağı Açıklandı. Peki Koronavirüs Tedavisinde Kullanılan Favipiravir Ve Hidrosiklorokin Nasıl Kullanılır? İşte Son Dakika Haberinin Detayları.

Son Dakika Haberi: Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Tedavisinde Kullanılan Favipiravir Ve Hidroksiklorokin İlaçlarının Nasıl Kullanılacağına Dair Bir Broşüler Yayınladı. Gelen Son Dakika Haberde, Bakanlıktan Yapılan Açıklamaya Göre; Koronavirüs Bilim Kurulunun Tanı Ve Tedavi Rehberinde Yer Alan İlaçların Kullanımında En Çok Karşılaşılan Sorun Olan 'İlaç Dozunun Karıştırılması' Konusuna Broşürlerde Açıklık Getirildi.

0x0-son-dakika-haberi-saglik-bakanligi-81-ile-gonderdi-korona-hastalari-dikkat-1606637303738.jpg

SON DAKİKA: İKİ İLAÇ DA MUTLAKA HEKİM TAVSİYESİ VE GÖZETİMİNDE KULLANILMALI

Yayınlanan Son Dakika Rehberin Göre Hem 'Ayaktan İzlenecek Komplike Olmayan Veya Hafif-Orta Pnömonisi Olan, Olası Ya Da Kesin Covid-19 Olgularında' Hem De 'Yatış Endikasyonu Olan Covid-19 Olgularında' Hidroksiklorokin Ve/Veya Favipiravir Kullanımı Öneriliyor. İki İlacın Da Mutlaka Hekim Tavsiyesi Ve Gözetiminde Kullanılması Gerekiyor.

0x0-son-dakika-haberi-saglik-bakanligi-81-ile-gonderdi-korona-hastalari-dikkat-1606637301372.jpg

Erken Başlanan Ve Doğru Dozlarda Alınan İlaç Tedavisinin, Hastalığın İlerlemesini Büyük Ölçüde Engellediği Ve Yoğun Bakıma Geçiş Oranını Düşürdüğü Biliniyor. Broşürlerde İlaçların Kullanım Zamanı İle Dozlarına Açıklık Getiriliyor Ve Kullanımın Uygun Olmadığı Hallere Dikkat Çekiliyor. Buna Göre, Favipiravir'in İlk Gün Sabah Ve Akşam 8'er Tane, Devamında İse 4 Gün Boyunca Yine Sabah Ve Akşam 3'er Tane İçilmesi Gerekiyor. Gebelerde Ve Emziren Annelerde Favipiravir Kullanılmıyor.

Hidroksiklorokin'in İse Sabah Ve Akşam 1'er Tane Olmak Üzere 5. Günün Sonunda Toplam 10 Tablet Alınması Öneriliyor. Bu İlaç İse Kalp Rahatsızlığı Ya Da Ritim Bozukluğu Olanlarda Kullanılmıyor. Vatandaşlar Aldıkları Dozu, Bu Broşürler Üzerinden İşaretleyerek Takip Edebiliyor. Broşürde Herhangi Bir Yan Etki Görüldüğünde Veya Şikayetler Artarsa Kişinin Hekime Başvurması Gerektiği De Vurgulanıyor.

0x0-son-dakika-haberi-saglik-bakanligi-81-ile-gonderdi-korona-hastalari-dikkat-1606637296364.jpgreklam-030.png

 

Editör: TE Bilisim