Samsun'da Sağanak Ev Ve Tarım Arazilerini Su Altında Bıraktı

Samsun'un Terme İlçesinde Sağanak Nedeniyle Derenin Taşması Sonucu Ev Ve İş Yerlerini Su Bastı, Yollar, Enerji Nakil Hatları Ve Tarım Alanları Zarar Gördü.

Samsun'un Terme İlçesinde Etkili Olan Sel Nedeniyle Bazı Ev Ve İş Yerleri Ve Ahırları Su Bastı, Köprüler, Yollar, Enerji Nakil Hatları Ve Tarım Alanlarında Zarar Oluştu.

Terme İlçesinde Gece Etkili Olan Şiddetli Sağanak Sonrası Sakarlı Ve Miliç Mahalleleri Arasından Geçen Sakarlı, Karasu Ve Miliç Dereleri Taştı.

Ağaçların Devrildiği, Yolların Çöktüğü Sel Nedeniyle Enerji Nakil Hatlarının Da Zarar Görmesi Sonucu Bölgeye Elektrik Verilemiyor.

Taşkın Nedeniyle Ev Ve İş Yerleri İle Araçları Sular Altında Kalan Vatandaşlar, Günün İlk Işıklarıyla Temizlik Çalışmalarına Başladı.

Sakarlı İle Evci Mahallelerini Birbirine Bağlayan Köprünün De Şiddetli Sağanak Sonrası Yıkılmasıyla Evci Mahallesi'nin Yolu Ulaşıma Kapandı. Ev Ve İş Yerlerini Kendi Çabalarıyla Sel Sularından Temizlemeye Çalışanlar, Ahırlarında Mahsur Kalan Büyük Ve Küçükbaş Hayvanlarını Da Sel Olmayan Güvenli Bölgelere Taşıdı.

Fındık Bahçelerinin De Sular Altında Kaldığı Taşkında Özellikle Karpuz, Soya, Patlıcan Ve Fasulye Ekili Alanların 80'i Zarar Gördü.

Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergun, AA Muhabirine Yaptığı Açıklamada, Sağanak Dolayısıyla Hüseyin Mecit Mahallesi'nde Kendisine Ait Tarım Arazilerinin De Sular Altında Kaldığını İfade Etti.

Ergün, "Dün Gece Başlayan Sağanak Yağış Nedeniyle Terme İlçesinde Fındık Bahçeleri İle Tarım Arazilerinin Bulunduğu Alanlar Sular Altında Kaldı. Özellikle Karpuz, Soya, Patlıcan, Fasulye Ekili Alanların Yüzde 80'i Zarar Gördü. Fındıkta Şu An Ne Kadar Zarar Var Tespit Edemiyoruz. İl Tarım Ve Orman Müdürlüğünden Hasar Tespitinin Ortaya Çıkarılması İçin Ekip İsteyeceğiz." Dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Ekipleri, İş Makineleriyle Bölgede Çalışmalar Yürütüyor.

ayder-turizm-logo-koksal-071-145.png

 

 

Editör: TE Bilisim