Sabah Gazetesi Ve ATV Televizyonu Trabzonlu İşadamının Sahibi Olduğu Kalyon İnşaat'a Satıldı.

Sabah Gazetesi Ve ATV Televizyonu Kalyon Grubu'na Satıldı. Konuyla İlgili Rekabet Kurulu Kararı Sonrası Medya Grubunun Yeni Sahibi Aslen Trabzon Çaykaralı Olan 1960 Tatvan Doğumlu Cemal Kalyoncu'nun Sahibi Olduğu Kalyon Grubu Oldu.

Satışla İlgili Rekabet Kurulu Kararı Da Yayınlandı. Satış Tutarı Henüz Bilinmiyor.

Kararda Şu İfadeler Yer Aldı:

Rekabet Kurulu, Zirve Holding A.Ş.’Nin, Çeşitli Oranlarda Turkuvaz Grubu Şirketlerinin Hisselerini Çalık Holding A.Ş., Çalık Turizm Kültür İnş. San. Ve Tic. A.Ş., Gapyapı İnşaat A.Ş. Ve Ahmet Çalık’tan Devralması İşlemine İzin Verdi.

ZİRVE HOLDİNG KİMDİR?

Kararda Adı Geçen Ve Kalyon Grubu Şirketlerinden Zirve Holding'in İstanbul Ticaret Odası’na Kaydı Henüz 23 Ağustos 2013’te Yapıldı. Yönetim Kurulu Başkanı Konumunda İse Ömer Faruk Kalyoncu Bulunuyor. Şirketin Sermayesi İse 380 Milyon TL Olarak Belirlendi.

Öte Yandan Zirve Holding'in Çatı Şirketi Olan Kalyon Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanlığını Orhan Cemal Kalyoncu Yapıyor.

Ticaret Sicil Gazetesinde 29 Ağustos 2013 Tarihinde Kuruluş İlanı Yapılan Zirve Holding'in Kuruluş Sırasındaki İsmi Ayyıldız Holding. Daha Sonra, İlk Toplantıda Bu İsim Zirve Holding Olarak Değiştirildi.

380 Milyon Liralık Sermayenin Tamamı İse Ömer Faruk Kalyoncu Tarafından Taahhüt Edildi.

Ayrıca Zirve Holding'in Bazı İştirakleri De Bulunuyor.

Ömer Faruk Kalyoncu'nun Sahibi Göründüğü GKS Enerji, RSY İnşaat Gibi Şirketler Bunlardan Bazıları.

Kalyon Grubu, Metrobüs İnşaatı Ve 3. Havalimanı İhalesini Kazanan Konsorsiyumun Da İçinde Yer Alıyor.

20 Mayıs 2012 Tarihinde Ticaret Sicil Gazetesi'nde Yayınlanan Konsolide Bilançosunda En Büyük Grup Şirketlerinden Biri Olan Kalyon İnşaat'ın Aktif Büyüklüğü Yaklaşık 476 Milyon TL Görünen Kalyon Grubu'nun Diğer Projeleri İse Şunlar:

BAŞAKŞEHİR STADYUMU

IRAK ERBİL DUHOSK SU TEMİNİ PROJESİ

MELEN İSHALE HATTI

KKTC ASKILI SİSTEM SU GEÇİŞİ

NURDAĞI-ISLAHİYE YOL YAPIMI

ÇANAKKALE-EZİNE-AYVACIK YOL YAPIMI

Selimpaşa - Kumburgaz Ve Çanta - Gürpınar ATIK SU TÜNEL İNŞAATI

Editör: TE Bilisim