ROCHE Trabzon Umut ve Savaşım Derneğine Destek Oluyor

ROCHE, toplumun sağlık alanındaki kalkınmasında önemli bir konuma sahip olan hasta derneklerinin kapasitelerinin gelişimine yönelik "ROCHE Sivil Toplum Destek Programı"na başladı. Sağlık alanında birey ve toplum ihtiyaçlarına yönelik çözümler geliştirerek hayatı daha ileriye taşımayı hedefleyen ROCHE, bu eğitimde toplumun sağlık alanındaki kalkınmasında önemli sorumluluklar üstlenen hasta derneklerinin kurumsal kapasitesinin gelişimi amaçlanmaktadır.

Eğitime Karadeniz’den sadece Trabzon Umut ve Savaşım Derneği davet edildi. Meme Sağlığı Derneği (İstanbul), Kanserle Dans Derneği (İstanbul), Kistik Fibrozis Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İstanbul), ve Genç Birikim Derneği (Muş) de ROCHE Sivil Toplum Destek Programı davet edildiler.

ROCHE firmasının İstanbul Maslak’ta ki merkez binasında gerçekleşen Programa, Derneği temsilen yönetim kurulu başkanı Nimet Baki ve üyeler Tülay Bayramoğlu, Okan Ekinli,  Osman Zeki Kahrıman ve Seda Turhan  katıldılar.

BAKİ: “Sosyal İnovasyon Merkezi (SİM) tarafından gerçekleşen eğitim programında; Savunuculuk, Kaynak Geliştirme, ve Kurumsal İletişim Modülleri anlatıldı. Daha sonra grup çalışmaları ve sunumlarla beraber interaktif bilgi paylaşımı gerçekleştirildi. Çok yoğun geçen iki günlük toplantıya katılan dernekler kaynak geliştirmek amacı ile ortak  projeler hakkında da mutabık oldular. İki günlük yoğun eğitim toplantımızda güzel ev sahipliği için Roche firmasına, iki gününü bize ayıran bilgilerini ve tecrübelerini bizimle paylaşan SİM ekibine ve katılımlarıyla toplantımıza renk katan özverili tüm STK paydaşlarımıza derneğimiz adına teşekkür ederiz.”  dedi.

 

 

 

Editör: TE Bilisim