ROCHE, toplumun sağlık alanındaki kalkınmasında önemli bir konuma sahip olan hasta derneklerinin kapasitelerinin gelişimine yönelik "ROCHE Sivil Toplum Destek Programı"nı Kapanış Töreni ile bitirdi. Sağlık alanında birey ve toplum ihtiyaçlarına yönelik çözümler geliştirerek hayatı daha ileriye taşımayı hedefleyen ROCHE, bu eğitimde toplumun sağlık alanındaki kalkınmasında önemli sorumluluklar üstlenen hasta derneklerinin kurumsal kapasitesinin gelişimi amaçlanmaktadır.

Eğitime Anadolu'yu temsilen Karadeniz’den sadece  Umut ve Yaşam Derneği davet edildi. Meme Sağlığı Derneği (İstanbul), Kanserle Dans Derneği (İstanbul), Kistik Fibrozis Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İstanbul), ve Kanser Savaşçıları( İstanbul ) ROCHE Sivil Toplum Destek Programı davet edildiler.

ROCHE firmasının İstanbul Maslak’ta ki merkez binasında gerçekleşen sertifika programına  ,Derneği temsilen Yönetim Kurulu başkanı Dr Nimet Baki ,Seda Turhan ,Sümeyra Altun ve Recep Karabak katıldılar.

BAKİ: “Sosyal İnovasyon Merkezi (SİM) tarafından gerçekleşen eğitim programında; Savunuculuk, Kaynak Geliştirme, ve Kurumsal İletişim Modülleri anlatıldı. Daha sonra grup çalışmaları ve sunumlarla beraber interaktif bilgi paylaşımı gerçekleştirildi. Çok yoğun geçen iki günlük toplantıya katılan derneklerin kaynak geliştirmek amacı ile yazılan projeler sunuldu. İki günlük yoğun eğitim toplantımızda güzel ev sahipliği için Roche firmasına, iki gününü bize ayıran bilgilerini ve tecrübelerini bizimle paylaşan SİM ekibine ve katılımlarıyla toplantımıza renk katan özverili tüm STK paydaşlarımıza derneğimiz adına teşekkür ederiz.”  dedi.

 

.

 

Editör: TE Bilisim