Trabzon Plakalı Araçlara Rize’de Olmayacak İşlerden Ceza Yazılması, Özellikle Tur Firmalarını Çileden Çıkardı. Sadece 61 Plakalı Araçlara Ceset Torbası Dahi Sorulduğunu Belirten Tur Şirketleri Şok Bir İddiada Bulundu.

Özellikle Rizespor’un Ligden Düşmesi Sonrası Rize’deki Siyasilerin Ve Bürokratların Trabzon İle İlgili Aşırı Tahrik İçeren Açıklamalarına Şahit Olmuştuk.

Trabzon’daki Siyasetçiler Ve Bürokratlar Her Ne Kadar Ortamı Yumuşatma Gayreti Gösterseler De Rize’de Özellikle Belediye Başkanı Haddini Aşan Açıklamalarla Ortamı Germişti.  Rizeli Siyasilerde Buna Alet Olmuştu.

O Günden Bu Yana Trabzon’a Karşı Hep Bir Tavır İçinde Olan Rize’ni Yöneticileri İddialara Göre Şehre Trabzon’dan Turist Taşıyan Araçlara Ceza Yazılması İçin Çok Sıkı Aramalardan Geçirilmesi Talimatını Vermiş.  Bu İddia Üzerine Trabzon’daki Birkaç Tur Firması İle Görüştük.

Polislerin Sırf Ceza Yazmak İçin Bugüne Kadar Hiç Bakmadıkları Şeylere Baktıklarını, Acil Yardım Çantalarında Tebeşir Olup Olmadığının Sorgulandığını, Araçlarda Ceset Torbası Olup Olmadığının Kontrol Edildiğini Belirten Tur Sahipleri ‘Tavşana Soruyorlar Ki Kulağın Neden Uzun. Böyle Bir Şey Görmedik. Rize’nin Ayder Gibi Bir Doğal Güzelliği Var. Biz Trabzon’dan Oraya Turist Taşıyoruz. İstesek Onu Trabzon’da Bir Yaylaya Da Getiririz Ama Rize’de Kazansız Diyoruz.

BELEDİYE BAŞKANI MI DEDİ?

Fakat Kulaktan Duyma Bilgilere Göre Rize Belediye Başkanı Trabzon’dan Gelen Araçlara Ceza Yazılması Konusunda Talimat Vermiş.  Bir Eksiğini Bulun Ve Ceza Yazın Da Nasıl Yazarsanız Yazın Diye Talimat Vermiş. Biz Öyle Duyduk Belki Yalandır.  Belki Biraz Abartılmıştır Belki Belediye Başkanı Böyle Bir Şey Dememiştir Ama Kesin Bir Şey Var. Çünkü Önceleri Böyle Değildi Bizi Bu Kadar Zorlamazlardı.

Ceset Torbası Sormak Nereden Çıktı, Tebeşir Bugüne Kadar Hangi Trafik Denetiminde Yazılmış. Biz Rize Kardeş Şehrimiz, Turizmden Onlar Da Pay Alsın Derken Rize’de Emniyetin Uygulaması Bizleri Çok Zor Duruma Sokuyor.  Böyle Devam Ederse Ayder’i Tur Programlarından Çıkarmayı Düşüneceğiz. Turizmciler Olarak Trabzon’da Bir Araya Gelip Rize Turlarını İptal Edeceğiz’ İfadelerini Kullandılar.

Kesilen Cezalardan Biri İse Bu Şekilde... Araca Cam Film Nedeniyle Ceza Kesildiği Kaydedildi. Ancak Nisan Ayında Cam Film Yasağı Bazı Sınırlamalarla Önü Açılmıştı... 

123456---kopya-20170718192413.png

61 SAAT

Editör: TE Bilisim