Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılışa Vali Abdil Celil Öz, eşi Rukiye Öz, Dernek Başkanı Dr. Nimet Baki, Yomra Kaymakamı Hasan Balcı, İş-kur  müdürü Mustafa Sezgin, Kültür müdürü İsmail Kansız, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Kanca, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu,  sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ressam Necla Yılmaz ve sanatseverler katıldı.

Açılışta konuşan Dernek Başkanı Nimet Baki, “Kendisi de kanseri yenmiş birisi olan, bizleri sosyal medya üzerinden bulan ve Samsun’dan buraya kadar gelip bu sergiyi açmamızı sağlayan Necla Yılmaz ile ailesine çok teşekkür ediyorum. Tablolarından elde ettiği gelirin tamamını kanser hastaları yararına kullanılmak üzere derneğimize bağışladı. Umuyorum Necla Hanım’ın gayretiyle, derneğimizle ve siz değerli Trabzon halkıyla birlikte tüm hastalarımıza umut oluruz ve onlar için katkı sağlayabiliriz” diye konuştu. Umut ve Yaşam Derneği’nin Trabzon’da kanser hastalarının tedavisi ve erken teşhisi için önemli çalışmalar yaptığını söylen Vali Öz ise, “Sanatçımız Necla Hanım’a, emeğini bu kadar anlamlı bir amaç uğrunda derneğe bağışladığı için çok teşekkür ediyorum. Bu çalışmanın umut bekleyen insanlara bir ışık olması için hepimizin üstüne düşen görevleri yerine getireceğini umuyorum” dedi.                                                

HİÇBİR HASTA KENDİNİ YALNIZ HİSSETMEMELİ

Tiroid kanserini yenen ve çok şanslı bir kanser hastası olduğunu belirten Ressam Necla Yılmaz, “Eşim, çocuklarım, tüm ailem ve çevrem sayesinde kendimi hiç yalnız hissetmedim. Fakat bir gün kendini yalnız hisseden bir kanser hastası gördüğüm zaman ‘Neden onlar için bir şey yapmıyoruz?’ diye düşündüm. Tablolarımı geliri kanser hastaları yararına kullanılmak üzere bir derneğe bağışlayabileceğimi düşündüm ve internet üzerinden Umut ve Yaşam Derneği’ni buldum. Onlar da çok mutlu olacaklarını belirtip benimle ilgilendiler. Bu sergide emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. Serginin amacının, hiçbir kanserlinin kendini yalnız hissetmemesi olduğunu belirten Yılmaz, 3 yılda tamamladığı 29 tablosuna ek olarak arkadaşlarının da sergi yararına 5 tablo hediye ettiğini sözlerine ekledi. Fiyatı 1-5 bin TL arasında değişen tabloların bir kısmı satıldı. 

 

Editör: TE Bilisim