Ramazan'ın İlk Günü Ne Zaman?

2020 Ramazan Ayı Ne Zaman Başlayacak?

Rahmet Ve Bereket Ayı Ramazan'da Oruç Tutarak İbadet Etmek İsteyen Milyonlarca Müslüman, 2020'nin İlk Sahurun Ne Zaman Olduğunu Araştırmaya Şimdiden Başladı. İslam Alemi İçin En Önemli Aylardan Biri Olan Ramazan Ayının Gelmesine Artık Sayılı Günler Kaldı. Peki, Ramazan'ın İlk Günü Ne Zaman? 2020 Ramazan Ayı Ne Zaman Başlayacak?

Mart Ayının Gelmesiyle Birlikte Vatandaşların En Çok Merak Ettiği Konulardan Biri De Ramazan Ayının Ne Zaman Başlayacağı Ve İlk Sahurun Ne Zaman Yapılacağı Oldu. İşte, 2020 Ramazan Ayı Hakkında Tüm Merak Edilenler...

Müslümanlar İçin Büyük Öneme Sahip Üç Aylardan Ramazan Ayının İlk Orucu İçin 23 Nisan’ı 24 Nisan'a Bağlayan Gece Sahura Kalkılacak. Ramazan Ayının Ardından 24 Mayıs’ta İse Müslümanların Büyük Sevinçle Karşıladığı Ramazan Bayramı'na Girilecek.

Arife: 23 Mayıs 2020 Cumartesi

Ramazan Bayramı'nın 1. Günü: 24 Mayıs 2020 Pazar

Ramazan Bayramı'nın 2. Günü: 25 Mayıs 2020 Pazartesi

Ramazan Bayramı'nın 3. Günü: 26 Mayıs 2020 Salı

Ramazan Ayının Önemi

Manevi Güzelliklerle Dolu Olan Ramazan Ayı Müminler İçin Bir Rahmet Ve Mağfiret Mevsimidir. Bu Kıymetli Zaman Dilimini İbadet Ve İyiliklerle Değerlendiren Mümin Ebedi Mutluluğun Kapısını Açar. Cehennemden Kurtuluş Beratını Alarak Zaman Ve Mekân Cennetine Doğru Yol Alır. Bir Hadis-İ Şerifte Şöyle Buyurulmaktadır:

“Ramazan Ayı Gelince, Cennet Kapıları Açılır, Cehennem Kapıları Kapanır Ve Şeytanlar Zincire Vurulurlar”

3 Aylar’ı Uğurladığımız Ramazan Ayı Faziletlerle Dolu Bir Aydır. Ramazan Ayı, Hayır Ayı, Yoksullara Ve Düşkünlere Yardım Ayı Ve Bütün Anlarıyla Kur’an Ayıdır.

Ramazanın Diriltici Özelliği, Bütün İnsanlığı Hidayete Ve Mutluluğa Ulaştırmak İçin İnsanlığa Gönderilen Kur’an-I Kerim’in Bu Ayda İnmeye Başlamasından Kaynaklanmaktadır. Ayrıca İslam’ın Temel Esaslarından Biri Olan Oruç İbadetinin Bu Ayda Yerine Getirilmesinden Dolayıdır.

b-197.jpg

Editör: TE Bilisim