Ramazan Bayram Mesajı

Bayramlar milli birlik ve beraberliğimizi tesis eden önemli zaman dilimleridir. Anane bağlamında gelenek ve göreneklerimizin en üst düzeyde yaşandığı günlerdir. Dargınlıkların son bulduğu; kaynaşmanın, hasbihal olmanın önem kazandığı, dini muhasebenin fırsat bilindiği, Türk ve Müslüman âleminin manevi hazzının doruk noktasına çıktığı sevinç günleridir. 1000 aydan daha hayırlı olan kadir gecesini içinde barındıran Mübarek Ramazan-ı Şerif ayını hakkıyla sonlandırıp, bayrama ulaşmayı bizlere nasip eden yüce Yaradan’a hamd-ü senalar olsun. Bu mübarek zaman diliminin manevi ikliminin hürmetine, dünyada farklı coğrafyalardaki Türk ve Müslüman âleminin yaşadığı zulümden kurtulmaları ortak dileğimizdir. Hür bir şekilde milli benliklerinin bütünlüğü içerisinde dinilerini en iyi şekilde yaşamaları yegâne arzumuzdur. Dualarımız onlar içindir.

Bu vesileyle Ramazan Bayramını fırsat olarak bilmeli, ibadet bilincimizi kuvvetlendirmeli, ahlakımızı güzelleştirmeli ve inandığımız değerlere bağlı kalarak yaşama niyet ve kararlığımızı yenilemeliyiz. Yüce dinimizin bizden istediği sevgi, şefkat ve kardeşlik ortamını tesis etmeli; birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeli, güvenli ve huzurlu ortamların oluşmasına gayret göstermeliyiz.  

Bu duygu ve düşüncelerle tüm Türk-İslam âleminin Ramazan Bayramını tebrik ediyorum. Cenabı Hakk’ın birlik ve beraberliğine, Peygamber Efendimizin (sav) şefaatine, insanlım onuruna emanet olunuz…

MHP Akçaabat İlçe Başkanlığı Adına

Miraç ÇINAR

Başkan

Editör: TE Bilisim