Ramazan Ayı Ne Zaman Başlayacak? 2020 Ramazan Bayramı Tarihi

İslam Âleminin Merakla Araştırdığı Ramazan Ayı Bu Yıl Ne Zamana Denk Geliyor? 2020 Yılında Ramazan Ayı Ne Zaman Başlayacak, Ne Zaman Sona Erecek Merak Ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, 2020 Yılının Ramazan Ayı Başlangıç Tarihini Duyurdu.

Ramazan Kelime Anlamı Olarak Yaz Mevsimi Sonunda Ve Sonbahar Mevsimi Başında Yağan, Yerde Bulunan Tozları Temizleyen Yağmur Anlamına Gelir. Yeryüzünün Yağmur Tarafından Temizlenmesi Gibi, İnsanların İşlemiş Olduğu Günahlar Da Ramazan Ayı İle Birlikte Silinerek Süpürülür. Ramazan’ın Bir Diğer Anlamı İse Güneşin Şiddetli Harareti Karşısında Taşların Yanıp Kızmasıdır. Bu Kızgın Yerde Yürümek İnsanların Ayaklarının Yanmasına Neden Olur. Meşakkat Ve Zahmet Çekilir. Aynı Duruma Benzer Olarak Oruç Tutan Kişiler Tarafından Da Susuzluk Ve Açlığın Oluşturduğu Hararete Katlanılır, Meşakkat Ve Zahmet Çekilir. Kızgın Yerlerde İnsanların Ayaklarının Yanması Gibi Ramazan Ayı Da Müminlerin Günahlarının Yanmasını Ve Yok Edilmesini Sağlar.

Merhamet Duygularının Geliştiği Bu Ayda Oruç Tutmak, Sabrı Ve Metaneti Geliştirir. Ramazan Ayında Kurulacak Sofralara Komşular, Akrabalar Ve Dostlar Davet Edilir. Böylece İnsanlar Arasındaki İlişkiler De Daha Güçlü Bir Hale Bürünür.

RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2020 Yılında Ramazan Ayı, 24 Nisan 2020 Tarihinde Başlayacak Ve 23 Mayıs 2020 Tarihinde Sona Erecek.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

24 Mayıs 2020 Pazar Günü (1. Gün)

25 Mayıs 2020 Pazartesi Günü (2. Gün)

26 Mayıs 2020 Salı Günü (3. Gün)

ayder-turizm-logo-koksal-071-413-049.png

Editör: TE Bilisim