PTT İçin Personel Alımı Başvuruları Başladı: Eleman Sayısı 5000’e Çıkacak! Kimler Başvurabilir?

PTT'ye Eleman Alımı Başvuruları Açıldı. Bugün Başlayan PTT Eleman Alımı Başvurularında 2.500 Kişi Yeni İşlerine Kavuşacak. Yoğun Bir Başvuru Trafiği Beklenen PTT Personel Alımı Başvuruları İçin Bazı Şartlar Bulunmakta. İşte PTT'ye Başvuru Şartları Ve Başvurulara Dair Detaylar...

Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Tarafından Duyurulan PTT Personel Alımı Başvuruları İçin Büyük Gün Geldi. PTT’ye Başvurarak PTT Personeli Olmayı Amaçlayan Adaylar KPSS Puanlarına Göre Sıralanacak. Daha Önceden De Alınan 2500 Kişiyler Beraber PTT’nin Bu Sene Aldığı Ek Eleman Sayısı 5000 Kişiye Çıkacak. Başvuracak Kişiler PTT’ye Nasıl Başvurulacağını Merak Ettiği Gibi PTT Çalışanlarının Maaşlarını Ve Mesai Saatlerini De Merak Ediyor.

PTT BAŞVURULARI NEREDEN YAPILACAK?

Aşağıdaki Linke Tıklayarak PTT Personeli Başvurunuzu Yapabilirsiniz. PTT Personel Alımı Başvurusunda Bilgilerin Eksiksiz Ve Tam Yazılması Gerekiyor. Aksi Takdirde Başvurular Değerlendirilemeyebilir.

PTT PERSONEL ALIMI BAŞVURU LİNKİ

PTT MAAŞLARI NE KADAR?

Her Ayın 15’inde Maaş Ödemelerini Alan PTT Personellerinin Maaşları 3 Bin TL Civarındadır. İstanbul’da Gişe Ve Büro Personeli Olarak Görev Yapan Personeller 2 Bin 900 TL İle 3 Bin TL Arasında Maaş Almaktadır. Ancak Aylar Geçtikçe Vergi Dilimi Artışından Dolayı Maaşlar Yılın Son Aylarında 2 Bin 500 TL Seviyelerine Kadar Düşmektedir. Öte Yandan Dağıtıcı Personeller İse 2 Bin 700 TL İle 2 Bin 800 TL Civarında Ücret Almaktadır. Bu Personellerin Maaşları Vergi Dilimine Girilmesinin Ardından Yılın Son Aylarında 2 Bin 400 TL Seviyelerine Kadar Gerilemektedir.

PTT  BAŞVURUSU İÇİN GENEL ŞARTLAR

A) 5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28'inci Maddesi Kapsamında Yer Alanlar Hariç Olmak Üzere Türk Vatandaşı Olmak.

B) On Sekiz Yaşını Tamamlamış Ve Otuz Beş Yaşından Gün Almamış Olmak.

NOT: 15/08/1983 Tarihinden Sonra Doğanlar Müracaat Edebilecektir.

C) Kamu Haklarından Yasaklı Bulunmamak.

Ç) 5237 Sayılı Türk Ceza Kanununun 53'üncü Maddesinde Belirtilen Süreler Geçmiş Olsa Bile; Kasten İşlenen Bir Suçtan Dolayı Altı Ay Veya Daha Fazla Süreyle Hapis Cezasına Ya Da Affa Uğramış Olsa Bile Devletin Güvenliğine Karşı Suçlar, Anayasal Düzene Ve Bu Düzenin İşleyişine Karşı Suçlar, Zimmet, İrtikâp, Rüşvet, Hırsızlık, Dolandırıcılık, Sahtecilik, Güveni Kötüye Kullanma, Hileli İflas, İhaleye Fesat Karıştırma, Edimin İfasına Fesat Karıştırma, Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama Veya Kaçakçılık Suçlarından Mahkûm Olmamak.

D) Askerlikle İlgisi Bulunmamak, Askerlik Çağına Gelmemiş Olmak Veya Askerlik Çağına Gelmiş İse Muvazzaf Askerlik Hizmetini Yapmış Veya Erteletmiş Olmak.

E) Başka Kuruluşlara Karşı Mecburi Hizmet Yükümlülüğü Bulunmamak.

F) Atanacağı Pozisyon İçin Ekli Listede Belirtilen Öğrenim Şartını Haiz Olmak (Son Başvuru Tarihi Olan 21/08/2017 Tarihinde Veya Önceki Bir Tarihte Mezun Olmak).

G) Yapılacak “Sözlü Sınavda” Başarılı Olmak.

Ğ) Daha Önce Çalıştıkları Kamu Kurum Veya Kuruluşlarından Disiplin Cezası İle İşten Çıkarılmış Olmamak.

H) 2016 Yılında Yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) Girmiş Olmak.

123456---kopya-20170815165042.png

Editör: TE Bilisim