Akçaabat’ta 5 Haziran Dünya Ve Çevre Günü Münasebetiyle, Akçaabat Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Önünde Toplanan Öğretmenler Ve Öğrenciler İle Birlikte Belediye Sahil Park Anfi Tiyatronun Olduğu Yere Kadar Yürüyüş Yapıldı. Yürüyüşe Akçaabat Kaymakamı, Akçaabat Belediye Başkanı Ve Akçaabat’taki Diğer Protokol Mensupları Katılmadı.

IMG_9516

IMG_9530

IMG_9535Akçaabat Anadolu Sağlık Meslek Lisesince Organize Edilen 5 Haziran Dünya Çevre Günü Programına, Akçaabat Belediyesi Kültür Ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu, Zabıta Müdürü Muhammet Şentürk, Akçaabat Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Nuran Demirbaş, Okul Öğretmenleri Ve Çok Sayıda Öğrenci Katıldı.

IMG_9538

IMG_9539

IMG_9541Program Akçaabat Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Önünde Toplanan Öğrencilerle Birlikte Akçaabat Sahil Güzergâhından Anfi Tiyatronun Olduğu Yere Kadar Yürüyüşle Başladı. Yürüyüş Esnasında Öğrencilerin Ellerinde Çevre Günü İle İlgili Yazılar Dikkat Çekerken Bazı Öğrenciler İse Neşe Mutluluk İçerisinde Yürüyüşün Tadını Çıkardılar.

IMG_9544

IMG_9551

IMG_9560Davul Zurna Ve Horonun Olmadığı Yürüyüş Sessiz Sakin Geçerken Aynı Sakinlik Programın Yapıldığı Anfi Tiyatroda Da Yaşandı. Burada Toplanan Öğretmen Ve Öğrenciler Sıcak Ve Güneşli Havaya Rağmen 5 Haziran Dünya Çevre Gününü Kutladıktan Sonra Ellerine Geçirdikleri Eldivenlerle Deniz Kenarından Çöp Topladılar.Öğrencilerin Deniz Kenarından Topladıkları Çöpler Topluca Muhafaza Edildikten Sonra Akçaabat Belediyesine Ait Temizlik İşleri Görevlileri Çöpleri Bulunmuş Oldukları Yerden Aldılar.

IMG_9553

IMG_9561

IMG_9562Her Yıl Akçaabat İlçesinde, Davul Zurna Eşliğinde, Gerçekleştirilen Yürüyüş Kortejleri İle, Horonlarla, Pikniklerle, Yarışmalarla Verilen Ödüllerle Kalabalık Öğrenci Grupları İle Kutlanan 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nün Bu Yılki Kutlamasında Bunların Hiç Biri Yaşanmazken Yinede Akçaabat Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Öğretmenleri Ve Öğrencileri Üzerlerine Düşen Görevi Fazlası İle Yaparak 5 Haziran Dünya Çevre Gününü Kendi İmkanları İle Kutlamış Oldular.

HABER İLE İLGİLİ GÖRÜNTÜLER http://www.youtube.com/watch?v=xu50Jwt9Gs0&feature=youtu.be http://www.youtube.com/watch?v=tEtYW4QB7gE&feature=youtu.be
Editör: TE Bilisim