Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Eğitimi Dinselleştirme Çalışmaları Anaokuluna Kadar İndi. MEB’in Eğitim Alanında Dini Vakıflarla Gerçekleştirdiği Protokollerin Ardından İl Milli Eğitim Müdürlükleri, Yeni Eğitim Öğretim Döneminde Türkiye’nin Dört Bir Yanında Müftülükler İle Protokol İmzalamaya Hız Verdi.

Eğitimi Din Görevlilerine Teslim Eden Protokoller Kapsamında, Anasınıfından Başlayarak Anne Ve Babalarının Adlarını Bile Hafızlarına Almakta Zorlanan Çocuklar Dini Eğitim İle Karşı Karşıya Kalacak. Zorunlu Din Dersi 4. Sınıfta Başlasa Da MEB, İl İl Müftülüklerle Protokol İmzalayarak Bu Derslerin Seviyesini 4 Yaşına İndiriyor. Son Olarak Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü İle Müftülük Arasında İmzalanan Protokolle, Okul Kapıları Din Görevlilerine Sonuna Kadar Açıldı. Protokolle, Okulöncesi Ve İlkokullarda Kayıtlı Çocuklara Değerler Eğitimi Ve Din Eğitimi Çalışmalarının Yapılması Amaçlandı. Ayrıca, “Öğrencilerin Manevi Ve Kültürel Gelişmeleri Hedeflenmektedir” Denilerek Protokolün Kapsamı Genişletildi. Müftülüklerin Vereceği Eğitimin, Zorunlu Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Dersi Dışında Kalan Anaokulu, İlkokul 2 Ve 3. Sınıfları Da Kapsıyor.

5 Yaşında 6 Saat

Protokolle, Anaokullarında Her Sınıfta Haftada 6 Saat, 2 Ve 3. Sınıflarda İse Her Sınıfta “Serbest Etkinlik Saatlerinde” Haftada 2 Saat Olacak Şekilde Program Yapılmasında Anlaşma Sağlandı. Bu Kapsamda Okullarda Verilecek Din Eğitimi Faliyetlerinde Kullanılacak Materyal Ve Etkinliklerin Hazırlanması Ve Öğretim Programlarının Uygulanması Ve ‘Denetimi’ Müftülüğe Bırakıldı. Küçük Yaştaki Çocukların Din Eğitimine Uyum Sağlaması İçin Müftülükçe Görevlendirilen Öğreticiler İle Okul Öncesi Ve Sınıf Öğretmenleri Arasındaki Koordinasyon Görevi De Okul Müdürlerine Verildi. Çocukların Camilere “Gezi” Adı Altında Götürülmeleri De Protokolde Yer Aldı. Kuran Eğitimine Katılan Öğrencilere Kazanımlar Doğrultusunda Okul Müdürlüklerince De Ödül Verilmesi Kararlaştırıldı.

ooo.jpg

Velilere Sordular

Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü, Müftülük İle İmzalanan Protokol Kapsamında, Anaokulundaki Çocuklara Yönelik Verilecek Din Eğitimi İçin Velilere İzin Belgesi Gönderdi. Belgede “İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ve Müftülük Arasında Yapılan İşbirliği Protokolüne Göre 4-6 Yaş Öğrenciler İçin Okulumuzda Kuran Öğretimi Yapılması Planlanmaktadır. Kuran Öğretimi İsteyip İstemediğinizi Belirtiniz” Denilerek Velilere İstiyorum-İstemiyorum Seçenekleri Sunuldu.

Diyanet Kreşleri

Okulöncesinde Diyanet İşleri Başkanlığı’na Bağlı Kreş Sayısı Artıyor. Okulöncesi Eğitim Alan Tüm Çocuklar Arasında Bu Kurumlara Devam Eden Öğrencilerin Oranı Geçen Yıl %1.7 İken, 2016-17’de %3.6’ya Yükseldi

1-131.png

Editör: TE Bilisim