Polislere Evlilik Yıldönümünde Bir Gün İzin

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Talimatıyla Emniyet Personelinin Moral Ve Motivasyonunun Artırılması Amacıyla Hazırlanan Genelge, 81 İl Emniyet Müdürlüğüne Gönderildi.

Emniyet Personelinin Moral Ve Motivasyonunun, Mesleki Dayanışmasının, Aidiyet Duygusunun Ve Verimliliğinin Artırılması İle Personel Memnuniyetinin En Üst Seviyede Sağlanabilmesi İçin Çalışma Şartlarında İyileştirmeler Yapıldı.

Edinilen Bilgiye Göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Talimatıyla 81 İl Emniyet Müdürlüğüne Genelge Gönderildi.

8/24 ÇALIŞMA ESASINA GEÇİLECEK

Genelgeye Göre, İl Emniyet Müdürlüklerine Bağlı Polis Merkezi Amirlikleri Ve Resmi Ekiplerde 8 Saat Çalışıp 24 Saat İstirahat Sistemine Tamamen Geçilecek. Diğer Birimlerde De Bu Sisteme Geçilebilmesi İçin İmkanlar Dahilinde Gerekli Planlama Ve Düzenlemeler Yapılacak.

Personelin Senelik İzinleri, Kış Ve Yaz Aylarında Olmak Üzere İki Dönem Halinde Planlanacak Ve Yıllık İznin En Az 3'te Biri Kış Aylarında Kullandırılacak. Böylece Her Personelin İzninin Tamamını Her Yıl Kullanması Sağlanacak.

EVLİLİK YILDÖNÜMLERİNDE İZİN

Personel, 657 Sayılı "Devlet Memurları Kanunu"Nda Düzenlenen Mazeret İzninin Bir Gününü Yetkili Amirlerin İzniyle Evlilik Yıldönümlerinde Kullanabilecek.

Mesleğe Yeni Başlayan Ya Da Atama Ve Yer Değiştirme Sonucu Yeni Bir İlde Görevlendirilen Personel, Oryantasyon Eğitimine Tabi Tutulacak. Ayrıca Emniyet Personeli, Yeni Görev Yeri, Şartları Ve Özel Yaşamını İlgilendiren Konularda İhtiyaç Duyabileceği Hususlarda Ayrıntılı Olarak Bilgilendirilecek Ve Kendisine Gerekli Destek Verilecek.

Görev Dağılımında Ve Birimlerdeki İstihdamda Adil Olunacak. Ek Görevlendirmelerde Eşitlik Ve Şeffaflığa Önem Verilecek, Görevlendirme Çizelgelerinin Birimlere Dağıtılarak Personele Duyurulması Sağlanacak.

"Personel Görüş Günü" Uygulaması Mümkün Oldukça İl Emniyet Müdürlerince Yapılacak. Bunun Mümkün Olmadığı Zamanlarda İse En Az İl Emniyet Müdür Yardımcısı Seviyesinde Yerine Getirilecek.

SENEDE EN AZ BİR DEFA PSİKOLOGLA GÖRÜŞECEKLER

Tüm Personelin Her Yıl En Az Bir Defa Rehberlik Ve Psikolojik Danışma Büro Amirliklerinde Görevli Psikologlarla Zorunlu Bireysel Görüşmeye Katılması Sağlanacak. Psikoloğun, Zorunlu Bireysel Görüşme Sonrası Personelin Görüşme Sürecine Devam Etmesini Gerekli Görmesi Halinde, 2 Aralık 2019'da Çıkan Genelge Ve Diğer İlgili Mevzuatta Ön Görülen Hususlar Devreye Sokulacak. Bu İşlemlerin Eksiksiz Ve Zamanında Yapılması Hususunda Bütün Sıralı Amirler Gerekli Hassasiyeti Gösterecek.

Yıllık Zorunlu Bireysel Görüşmeler İçin Emniyet Teşkilatında Görevli Psikologların Yetersiz Kalması Durumunda Valilikler Koordinesinde İlde Bulunan Diğer Kamu Kurum Ve Kuruluşlarındaki Görevli Psikologlardan Görevlendirme Yapılarak İstifade Edilecek.

Üniversiteler Ve İlgili Diğer Kurumlar İle İşbirliği Yapılarak Aile İçi İletişim, Stres İle Baş Etme, Öfke Kontrolü, Problem Çözme Becerileri, İletişim Becerileri, Çocuk Ve Ergen İle İletişim, Aile İçi Şiddet Ve Çocuk İstismarı, Bütçe Yönetimi, Psikolojik Şiddet, Ruhsal Bozukluklar Gibi Konularda Eğitim Faaliyetleri Düzenlenecek Ve Belirli Periyotlarla Eğitimler Tekrarlanacak.

AKTİVİTELERE AĞIRLIK VERİLECEK

Kültürel Ve Sosyal Etkinlikler Kapsamında, Halk Oyunları Ve Koro Etkinlikleri, Doğa Yürüyüşleri, Piknik Gibi Çeşitli Faaliyetler İle Spor Turnuvaları Düzenlenecek. Yapılan Etkinliklere Personelin Eş Ve Çocukları Da Dahil Edilecek. Ayrıca İllerde Bulunan Diğer Kamu Kurum Ve Kuruluşlarıyla İşbirliği Yapılarak Bilgi Ve Beceri Artırmaya Yönelik Faaliyetler Düzenlenecek.

Evlilik, Doğum, Hastalık Ve Vefat Gibi Durumlarda Personel Yalnız Bırakılmayacak, Zamanında Yapılacak Ziyaretlerle Birlikte Gerekli Maddi Ve Manevi Destek Verilecek.

İl Emniyet Müdürleri, Personelin Görev Yaptığı Birimleri Daha Sık Ziyaret Ederek, Denetim Ve Rehberlik Görevini Etkin Bir Şekilde Yerine Getirecek. Personelin Hem Görevle İlgili Hem De Kişisel Sorunlarını Yerinde Ve Zamanında Tespit Ederek, Çözümüne Yönelik Daha Yakın Ve Sıcak Bir İlişki Ortamı Sağlanacak, Sıralı Tüm Amirler De Aynı Hassasiyeti Gösterecek.

"PSİKOLOJİK DANIŞMA HATTI" KURULACAK

Polislerin, Sorunlarını Çözmek Amacıyla Sosyal Hizmetler Ve Sağlık Daire Başkanlığı Bünyesinde Günün 24 Saati Ulaşılabilecek "Psikolojik Danışma Hattı" Kurularak Hizmete Sunulacak.

Öğrenci Aday Alım Sürecinde Yapılan Mülakatta Komisyon Üyesi Olan Psikologlar Tarafından Mevzuat Dahilinde Daha Detaylı İnceleme Yapılacak.

Öğrencilerle İlgili Sağlık Raporları Okula Başlamadan Önce Aldırılarak Gerekli Değerlendirmeler Yapılacak.

İntibak (Uyum) Eğitimi Amacına Uygun Ve Daha Verimli Olarak Gerçekleştirilecek.

Hizmet İçi Eğitim Programlarının Sayısı Ve Çeşitliliği Artırılarak, Daha Fazla Personelin Bu Programlara Katılımı Sağlanacak Ve Ders Programlarına Stres Yönetimi, Öfke Kontrolü Ve Etkili İletişim Gibi Konular Eklenecek.

Rehberlik Ve Psikolojik Danışma Büro Amirliklerinin Faaliyetleri Okul İdarelerince Öğrencilere Tanıtılacak.

KOMİSER YARDIMCILARI HİZMET İÇİ EĞİTİME ALINACAK

Tüm Komiser Yardımcıları, Alanda Edindikleri Tecrübenin Paylaşımı, Polislik Uygulamalarında Yeknesaklığın Sağlanması Ve Mevzuat Bilgilerinin Pekiştirilmesi Amacıyla Polis Akademisi Başkanlığınca Bir Haftalık Hizmet İçi Eğitim Programına Tabi Tutulacak.

Polis Başmüfettişleri Ve Müfettişler, Yaptıkları Genel Ve Özel Teftişlerde Bu Talimatlar, İlgili Diğer Mevzuat Hükümleri Ve Disiplin Kurallarına Uyulup Uyulmadığını Denetleyecek.

Polislerin Moral Ve Motivasyonunu Artırmaya Yönelik Yapılan Faaliyetler, Birimler Tarafından Altı Ayda Bir Sosyal Hizmetler Ve Sağlık Daire Başkanlığına Gönderilecek.

b-128.jpg

Editör: TE Bilisim