Şehit Özel Hareket Polis Ahmet Çamur Trabzon'da son yolculuğuna uğurlandı.

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde dün akşam saatlerinde Şemdinli-Yüksekova karayolunu iş makineleri ile kapatmaya çalışan PKK’lılara müdahale etmek için gittiği görevde uzun namlulu silahlar ve roketatarla terör örgütü mensuplarının düzenlediği saldırıda şehit düşen komiser Ahmet Çamur’un cenazesi bugün öğle saatlerinde Van’dan Trabzon’a getirildi.

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde dün akşam saatlerinde Şemdinli-Yüksekova karayolunu iş makineleri ile kapatmaya çalışan PKK'lılara müdahale etmek için gittiği görevde uzun namlulu silahlar ve roketatarla terör örgütü mensuplarının düzenlediği saldırıda şehit düşen komiser Ahmet Çamur'un cenazesi bugün öğle saatlerinde Van'dan Trabzon'a getirildi. Van'da yapılan töreninden ardından Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçakla cenazesi Trabzon Havalimanı'na getirilen Ahmet Çamur'un naaşını İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal ile çok sayıda polis ve askeri görevli karşıladı. Aynı uçakla birlikte Trabzon'a gelen şehit eşi hâkim Gökçen Çamur ile kızları Elanur (11), Begüm (7) ve Tuğçe Çamur (3) cenaze için Trabzon'un Çaykara ilçesine hareket ettiler.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DA CENAZEYE KATILDI

Şehit Çamur'un cenazesi ikindi namazının ardından Çaykara İlçesinde kılınan cenaze namazına bölgede bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile TBMM Başkan Vekili ve Trabzon Milletvekili Koray Aydın ile AK Parti Trabzon Milletvekilleri, CHP Trabzon eski Milletvekili Volkan Canalioğlu ile cenazeye yaklaşık 5 bin kişi katıldı. 

Şehit cenazesinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birlikte Ahmet kardeşimizi ebedi yolculuğuna her hangi bir mefta gibi uğurlamıyoruz. İnanıyoruz ki şahadet mertebesine ulaşmış olan bir şehidi uğurluyoruz. Ne mutlu onun ailesine. Ne mutlu onun tüm yakınlarına. Az önce hocamızın da ifade ettiği gibi peygamberlikten sonra en yüce makam. Makamların yücesi olan böyle bir makama Ahmet kardeşimiz ulaşmış durumda. Malum şuan da terör denilen bir bela ile baş başayız. Tabi bazı şeyler biliniyor, bazı şeyler bilinmiyor. Değerli kardeşlerim şunu bilmenizi istiyorum.

Kendisine silah doğrultan kim olursa olsun her teröriste polisimize de askerimizin de vurma hakkı ve yetkisi vardır. bu kesindir. Ve şuan da yüzlerce teröristi askerimiz, polisimiz aslında gömmüştür. Tabi yeterli mi yeterli değil.. Bu mücadele devam edecek. Burada rehavete kapılmak yok. Biliyorsunuz, katil maktul meselesi ilk insanla başladı. Yani Hz. Adem'den sonra Kabil, Habil.. Kabil, kardeşi Habil'i katletti. Az önce hocamız kitabımızdan bir ayet okudu. Orada Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz hükmünü okudu. Onlar diridir siz bilemezsiniz hükmünü okudu. Kıyamete dek bu mücadele sürecektir. Bir tarafta hak olacak, bir tarafta atıl olacaktır. Bunlar batılın askerleridir. Bu batılın askerlerine karşı bu mücadele milletçe hep beraber sürdüreceğiz. Sevgili şairimizin,  Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda. Canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda, Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.

Bu topraklar şüheda kanıyla yoğrulmuş topraklar. Bu mücadelemizi karırlı bir şekilde sürdüreceğiz. Yeter ki biz bir olalım. Beraber olalım. Bir birimizi Allah için sevelim. Tek millet olacağız. Tek vatan olacağız. Tek vatan olacağız. Devlet içinde devlet asla müsaade etmeyeceğiz Buna fırsat vermeyiz. Vatanımız asla böldürmeyeceğiz. Bayrağımızı bayrak asla alternatif olarak kabul etmeyiz. Bu milleti bölmek isteyenlere de fırsat vermeyeceğiz. Ve ben sizlerden sabırlar metanetle şuana kadar gösterdiğiniz bu mücadele kararlığınızı devam ettirmenizi istiyoruz. Ama bilesiniz ki er geç bu konuda hakka teslim olanlar galip gelecektir" dedi. 

MEMLEKETİ TRABZON'A UĞURLANDI  

Şehit Komiser için  Van  Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut Kışlası  Helikopter Filo Komutanlığında tören düzenlendi.    Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınan şehidin Türk  bayrağına sarılı naaşı, cenaze aracıyla tören alanına getirildi. Saygı duruşunda  bulunulmasıyla başlayan törende, şehidin özgeçmişi okundu.    Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın okuduğu  duanın ardından "tekbir"ler eşliğinde görev arkadaşlarının omzunda askeri uçağa  bırakılan şehit polis Çamur'un cenazesi, memleketi Trabzon'a gönderilmek üzere  Samsun'a uğurlandı.    Törene katılan Van Valisi İbrahim Taşyapan, şehidin eşi Gökçen ile  kızları Ayşe Begüm, Zeynep Ala ve Elif Tuğçe Çumur'un yanına giderek acılı aileye  "başsağlığı" dileyip, teselli etti.    Törene Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu,  Van Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, 6. Hudut Alay Komutanı Kurmay Albay Ali  Yalçın, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, kurum müdürleri, bazı sivil toplum  kuruluşu temsilcileri, meslektaşları ve askeri erkan katıldı.

DÜN BİNGÖL'DEN DE ACI HABER GELDİ: 3 ŞEHİT  

Dün Bingöl’den de acı haber verdi. Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, dün 15.00 sularında Bingöl’ün Karlıova ilçesi Hacılar köyünde mevkisinde bir grup terörist tarafından yapılan yol kapamasına müdahale amacıyla bölgeye intikal eden Jandarma Özel Harekat birliğine ait araçlarından birinin geçişi esnasında, önceden yola döşenmiş uzaktan kumandalı el yapımı patlayıcının infilak etti. Saldırıda astsubay Muhammed Gürlek, Uzman Çavuş Musa Saydam ve Uzman Çavuş Haşim Dirik şehit düşerken 6 asker de yaralandı.

8 polisin şehit olduğu yer 

DHA’nın haberine göre saldırının gerçekleştiği yerde, PKK’lı teröristler 17 Eylül 2012’de Bingöl Emniyet Müdürlüğü’ne ait çevik kuvvet polislerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında yola tuzakladığı bombayı yine uzaktan kumanda ile infilak ettirmişti. Saldırıda sekiz polis memuru şehit olmuştu. Yetkililer, Bingöl- Karlıova arasındaki karayolunun 4 ayrı noktasının patlayıcı döşenmesi konusunda riskli olduğunu belirtti. Hacılar köyü mevkisinin de patlayıcı tuzaklanması konusunda ‘kırmızı nokta’ olarak işaretlendiğini ifade edildi.     Şehit Dirik’in annesi Huma Dirik’in “Sabahtan bu yana içimde bir sıkıntı vardı. Ağzıma bir lokma ekmek koymadım. Meğer oğlum şehit olmuş” sözleri yürekleri dağlarken, Gürlek ise Osmaniye’nin verdiği 5. şehit oldu. bu arada Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bingöl ve Hakkari valililerini arayarak çatışmalarla ilgili bilgi aldı. Davutoğlu’nun, valilere terörle mücadelenin demokratik hukuk kuralları çerçevesinde tavizsiz sürdürülmesi talimatını verdiği belirtildi.

 

 

 

Editör: TE Bilisim