Hakkâri’nin Şemdinli İlçesi'nin Aktütün Köyü Yakınlarında Geçen Çarşamba Günü Zırhlı Aracın Geçişi Sırasında PKK’lıların Yola Döşediği El Yapımı Patlayıcını İnfilak Etmesi Sonucu Yaralanan Askerlerden 1'i İle Van'ın Gürpınar İlçesi'nde Devam Eden Operasyonlar Sırasında Geçen Perşembe Günü Zırhlı Aracın Kaza Yapması Sonucu Yaralanan Askerlerden 1'i Tedavi Gördükleri Hastanede Şehit Oldu. Yaralı Askerlerin Şehit Olmasıyla Şemdinli'deki Şehit Sayısı 5'e, Van'daki İse 3'e Yükseldi. Ayrıca, Diyarbakır’daki Saldırıda Yaralanan Polis Şehit Olurken, Adana’da Da İr Polis Saldırı Sonucu Şehit Oldu.

Genelkurmay Başkanlığı Şemdinli'de Ve Van'da Yaralanan Ve Tedavi Gördükleri Hastanede Şehit Olan Askerlerle İlgili Açıklama Yaptı. Açıklamada Şöyle Denildi:

"18 Mayıs 2016 Çarşamba Günü Konvoy Emniyeti Maksadıyla Görevlendirilen Zırhlı Aracın Şemdinli-Aktütün Karayolunda İntikali Esnasında, Bölücü Terör Örgütü Mensubu Teröristler Tarafından Önceden Tuzaklanan El Yapımı Patlayıcının Patlatılması Sonucu Ağır Yaralanan 1 Kahraman Silah Arkadaşımız Hastanede Yapılan Tüm Müdahalelere Rağmen Kurtarılamayarak 20 Mayıs 2016 Cuma Günü 02.15’te, 19 Mayıs 2016 Perşembe Günü Saat 13.00 Sularında Van İli Gürpınar İlçesinde Devam Eden Operasyonlar Kapsamında, Bölgeye İntikal Eden Bir Aracın Kazası Nedeniyle Ağır Yaralanan 1 Kahraman Silah Arkadaşımız Hastanede Yapılan Tüm Müdahalelere Rağmen Kurtarılamayarak 20 Mayıs 2016 Cuma Günü Saat 05.05'te Şehit Olmuşlardır. Bizleri Derin Bir Acı Ve Üzüntüye Boğan Bu Saldırı Ve Olayda Hayatlarını Kaybeden Aziz Şehitlerimize Allah’tan Rahmet, Şehitlerimizin Değerli Ailelerine, Yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri İle Yüce Türk Milletine Başsağlığı Ve Sabır Diliyoruz."

Diyarbakır Saldırısında Yaralanan Polis Şehit Oldu

Diyarbakır'da 10 Mayıs Günü PKK’ya Yönelik Düzenlenen Operasyonlarda Gözaltına Alınan 7 Şüpheliyi Hastaneye Sağlık Kontrolüne Götüren Zırhlı Polis Midibüsüne Yönelik Bombalı Saldırıda Yaralanan Polis Memuru Mücahit Erbaşlı, Tedavi Gördüğü GATA’da Şehit Oldu.

Saldırıda Ağır Yaralanan Polis Memuru Mücahit Erbaşlı GATA’ya Sevk Edildi. Bir Süredir Tedavi Altında Tutulan Erbaşlı, Tüm Müdahalelere Rağmen Kurtarılamayarak, Şehit Oldu. Erbaşlının Saldırıya Uğrayan Servis Aracının Şoförü Olduğu Belirtildi. Şehit Polis Memuru Erbaşlının Yozgat'ın Sorgun İlçesi'nde Toprağa Verileceği Öğrenildi.

Diyarbakır'da 10 Mayıs Günü PKK’ya Yönelik Düzenlenen Operasyonlarda Gözaltına Alınan 7 Şüpheliyi Hastaneye Sağlık Kontrolüne Götüren Zırhlı Polis Midibüsüne Yönelik Bomba Yüklü Araçla Saldırı Düzenlenmiş, Saldırıda 3 Kişi Hayatını Kaybederken, 12'si Polis 45 Kişi Yaralanmıştı.

Adana’da Polise Saldırı: Bir Şehit

Adana'da Evrak Dağıtımı Yapan Polis Memuru Yılmaz Bozkurt, Uğradığı Silahlı Saldırı Sonucu Şehit Oldu.

Motosikletli 2 Saldırganın Yakalanması İçin Bölgede Geniş Çaplı Operasyon Başlatıldı.

Olay Saat 10.00 Sıralarında Merkez Seyhan İlçesi Gülbahçesi Mahallesi'nde Meydana Geldi. İddiaya Göre, Motosikletli Saldırgan Gülbahçesi İlköğretim Okulu Önünde Evrak Dağıtımı Yapan Dağlıoğlu Polis Merkezi'nde Görevli Sivil Polis Memuru 45 Yaşındaki Yılmaz Bozkurt'a Tabancayla Ateş Açtı. Başlarında Kask Olan Ve Yüzleri Görünmeyen Saldırganlar, Olay Yerinden Kaçarken Başına, Göğsüne Ve Karnına 3 Kurşun İsabet Eden Polis Memuru Yılmaz Bozkurt, Ağır Yaralı Olarak Özel Acıbadem Adana Hastanesi'ne Götürüldü. Şuuru Kapalı Olarak Hastaneye Getirilen 3 Çocuk Babası Bozkurt'a Acil Müdahale Edildi. Adana Valisi Mustafa Büyük İle Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek De Hastaneye Gelerek Bilgi Aldı. Bu Sırada Polisin Haber Merkezinden Meslektaşlarına Kan Anonsu Yapıldı.

Mersin'in Aydıncık İlçesi Nüfusu Kayıtlı Olan Polis Memuru Yılmaz Bozkurt, Yapılan Tüm Müdahaleye Karşın Kurtarılamayarak Şehit Oldu.

Helikopterle Havadan Arandı

Yılmaz Bozkurt'u Şehit Eden Saldırganların Yakalanması İçin Doğu Ve Güneydoğu Anadolu'dan Göç Edenlerin Yoğunlukta Yaşadığı Gülbahçesi Ve Dağlıoğlu Mahalleleri Ablukaya Alındı. Polis Helikopterlere Havadan Arama Tarama Çalışması Yaparken Zırhı Ve Sivil Ekiplerde Tüm Ara Sokakları Didik Didik Etti.

Bir Portakal Bahçesinde Motosikletli Şüpheli Bir Kişinin Olduğu İhbarı Üzerine Bölgeye Çok Sayıda Ekip Sevk Edildi. Olayla İlgili Olup Olmadığı Belli Olmayan Şüpheli Kişi, El Svaplarının Alınması İçin Emniyet Müdürlüğü'ne Götürüldü. Görgü Tanıklarının Da Olayla İlgili İfadeleri Alındı.

Adana Valisi Mustafa Büyük, Soruşturmanın Detaylı Olarak Sürdürüldüğünü Söyledi.

final-006.png

Editör: TE Bilisim