Paris’te yaşayan Türkler Paris’in Parc Des Expositions festival alanında 31 Mayıs -2 Haziran 2013 tarihleri arasında tüm Anadolu’yu kapsayan bir festival düzenlediler. Festivale katılan Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu ve Paris Başkonsolosu Turgut Kural, Paris Trabzonlular Derneği Başkanı Bülent Cumur, vatandaşlarla bir süre sohbet ederek, sıkıntılarını dinledi. Büyükelçi Burcuoğlu;’’Bu festivalin Türk dernekleri arasındaki birlik beraberlik ve dayanışma örneği sergilemesi açısından önemli olduğunun altını çizerek, Bahar Şenliği'nin gelenekselleşerek her yıl düzenlenmesi dileğinde bulundu.’’

DSC_0022Trabzonlular Derneği Başkanı Bülent Cumur, Akçaabat Belediyesi folklor ekibini ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ve horona Paris'te büyük ilginin olduğunu belirtti.

DSC_0108Paris’e giden kafilede kafile başkanı Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeli Teoman AYGÜN olurken, kemençe sanatçısı Faruk ŞAHİN, horoncular Volkan KÜÇÜK, Fatih AYDIN, Selçuk SEYDİOĞLU, Seyfullah GÜNER, Hüseyin PERVANOĞLU ve Nusret YARDIM Akçaabat’ı Paris’te en iyi şekilde temsil ettiler.

DSC_0134Akçaabat horonunu izleyenler adeta mest olurken bundan sonraki yıllarda da Akçaabat horonunu festival kapsamında görmekten büyük mutluluk duyacaklarını dile getirdiler. Bir hayli renkli geçen festivalde Türkan ŞORAY, İskender PALA, Memati, Uğur IŞILAK gibi ünlü sanatçılar da yer aldı.

HABER:Akçaabat Belediyesi Kültür Ve Sosyal İşleri Müdürlüğü

Editör: TE Bilisim