Palamut Bolluğu Hamsiyi Vuracak!

Samsun'da Balıkta Av Sezonun Başlamasıyla, Tezgâhlar Palamut Balığı İle Doluyor. Palamudun Hamsi İle Beslenen Bir Balık Olduğunun Altını Çizen Samsunlu Balıkçılar, Bu Kış Hamsi Açısından Sıkıntı Yaşanacağını Söyledi.

Açık Sularda Av Yasağının 1 Eylül Tarihinde Sona Ermesiyle Başlayan Karadenizli Balıkçıların Balık Avı Sürüyor. Bu Sezon Özellikle Palamut Balığında Yaşanan Bolluk Hem Vatandaşın Hem De Balıkçıların Yüzünü Güldürüyor. İlkadım İlçesi Kale Mahallesi Kasaplar Caddesi Üzerindeki Balık İşletmelerinde De Tezgahlar, Balık Çeşitleriyle Dolup Taşıyor, Vatandaşlar Da Doyasıya Balık Yiyor. Ancak, Bazı Samsunlu Balıkçılar İse, Palamudun Bol Olmasının Bir De Kötü Bir Yanı Olduğunu Belirtiyor.

'KIŞ AYLARINDA SIKINTI YAŞANACAK'

15 Yıldır Denizde Balık Avlama, Şoklama Ve Satma İşlerinde Çalıştığını Belirten Yasin Akyüz, Palamudun Hamsi İle Beslenen Bir Balık Olduğuna İşaret Ederek, “Şükürler Olsun Ki, Bu Yıl Umduğumuzdan Fazla Palamut Var. Çok Güzel Bir Sezon Geçiriyoruz. Bereketli Bir Dönemdeyiz. Samsun’un Denizinin Çok Zengin Olması Ve Tüm Yurda Buradan Balık Dağılması Biz Balıkçılar İçin Bir Avantaj. Palamut Evet Gündemde. Vatandaş Palamuda Doydu Diyebiliriz. Ancak Bugün Şenlenen Tezgâhlarımızda, Kış Aylarında Sıkıntı Yaşanacak. Palamutun Bol Olması, Hamsinin Az Olmasına Neden Olacaktır. Çünkü Palamut, Hamsi İle Beslenen Bir Balıktır. Her Yıl, Palamut Az İse Hamsi Bol, Hamsi Az Olduğundaysa Palamut Bol Olur. Bu Aslında Bize, Sezonun Mesajını Veren Bir Sistemdir" Diye Konuştu.

Akyüz, Palamudun Bol Ve Ucuzken Alınarak Stoklanması Konusunda Da Vatandaşları Uyardı.

1-(1)-022.gif1-(1)-023.png

Editör: TE Bilisim