Özel Sektöre Destek Verin!

CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu,Ak Parti Hükümetini Özel Sektöre Destek Vermesi Gerektiği Konsunda Uyararak Basın Açıklamasında Bulundu...

Kamu kuruluşlarındaki istihdam 5 milyona yaklaşırken, özel sektör istihdamı geriliyor. Devleti hantal yapıdan kurtarmayı vaat  eden  AKP iktidarı kamu da personel alımlarına hız veriyor.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığının İşgücü Piyasası Gelişmelerinin Analizi verilerine göre, bu yılın ilk çeyreğinde Kamu İstihdamı %4 artarak, 4 Milyon 699 bin kişiye Haziran sonu itibarı ile 68 bin 345 kişi daha artarak 4 milyon 767 bin 345 kişiye ulaştı. 

Önceki yıllarda 13 milyon’a, 15 milyon’a kadar yükselen özel sektör istihdamı 2020 Haziran ayı itibarı ile 12 Milyon 671 bin kişiye düştü. Bu rakam 2015 yılının da altında. 5 yıl geriye gittik demek oluyor.

Özel sektör için yeni kaynaklar yaratılmalı ve istihdam artırılmalıdır. Aksi takdirde uzun yıllar ülke işsizlik ve özellikle genç işsizlik sorununu  çözemez. Bu yük ağırlıkla kamu kesiminin üzerine binecektir.

Ömer HACISALİHOĞLU

CHP TRABZON İL BAŞKANI

b-730.jpg

 

Editör: TE Bilisim