ÖSYM Başkanı Demir, "Başvuru Tarihleri Sona Eren LYS, ALES, KPSS Ve Adalet Bakanlığı Sınavlarına Süresi İçinde Başvuru Yapmayan Adaylar İçin Bir Günlük Süre İle Başvuru Sistemini Açacağız." Dedi.

ÖSYM'nin, Sınav Başvuru Sürelerini, Açıklanan Tarihlerde Saat 23.59 Olarak Çok Dakik Bir Şekilde Belirlendiğine İşaret Eden Demir, Her Sınavdan Sonra Sınava Başvuru Gününü Kaçıran Adayların Olduğunu Vurguladı. ÖSYM'nin Aldığı Kararla Bir Sistem Değişikliği Yaptığını Bildiren Demir, Bu Kapsamda, Başvuru Tarihi Sona Ermiş Ancak Henüz Yapılmamış Olan Sınavlara İlişkin Bir Gün Süre İle Başvuruların Alınmasına Karar Verildiğini Duyurdu.

Ömer Demir, Şu Bilgileri Paylaştı:

"Tüm Sınavlar İçin Sınav Başvuruları Bittikten Sonra 'Geç Başvuru Günü' Adında Tek Günlük Bir Başvuru Günü İlan Etmeye Karar Verdik. Bu Kapsamda İlk Olarak, Başvuru Tarihleri Sona Ermiş Olan LYS, ALES, KPSS Ve Adalet Bakanlığı Sınavlarına Süresi İçinde Başvuru Yapmayan Adaylara Yönelik Bir Karar Aldık. Buna Göre, LYS Adayları İçin 28 Nisan'da, ALES Adayları İçin 27 Nisan'da, KPSS A Grubu Ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür) İle KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) Sınavları İçin 3 Mayıs'ta, KPSS A Grubu Alan Bilgisi Sınavları İçin 4 Mayıs'ta, Adalet Bakanlığı Sınavları İçin De 17 Mayıs'ta Bir Günlük Süre İle Başvuru Sistemini Açacağız.

Sınav Kılavuzlarında Belirtilen Sınav Ücreti, Sadece İnternet Bankacılığı Üzerinden Artırımsız Olarak Geç Başvuru Gününde Saat 23.59'a Kadar Yatırılabilecek. Bu Sınavlara Başvuru Yapan Adaylar, Tercih Ettikleri İllerde Sınavlara Alınacaklar. Ama Bu Kural, Sadece KPSS, ALES, LYS Ve Adalet Bakanlığı Sınavları İçin Geçerli Olacak."

Tüm Sınavlar İçin "Geç Başvuru Günü" İlan Edilecek

Ömer Demir, Bundan Sonra ÖSYM'nin Yapacağı Diğer Tüm Sınavlar İçin De "Geç Başvuru Günü" İlan Ederek Kılavuzda Adaylara Duyuracaklarını Bildirdi.

Belirlenen Bu 4 Sınav Dışındaki Sınavlara Başvuru Yapamayan Adaylardan "Geç Başvuru" İçin Biraz Farklılaştırılmış Bir Ücret Alınacağını Kaydeden Demir, Bu Adayların Sadece Ankara'da Sınava Gireceklerini Açıkladı.

Çok Sayıda Kişinin Geç Başvuru Gününe Kalmaması İçin Sınav Ücretinin Normalden Bir Miktar Yüksek Olmasına Karar Verdiklerini Belirten Demir, "Bu İlave Bir Organizasyon Gerektirecek. Böylelikle Başvuru Gününü Kaçıranlar İçin Bir Fırsat Oluşsun Düşüncesindeyiz. Bundan Sonraki Tüm Sınavlarda, Sınav Takvimi İle Birlikte Geç Başvuru Gününü Adaylara Duyuracağız. Yani Adaylar Sınavlara Hem Son Başvuru Tarihini Hem De

Geç Başvuru Tarihini Görebilecek. Mazeret Aranmaksızın Geç Başvuru Gününe Kalan Adayların Başvurularını Kabul Ediyor Olacağız." Diye Konuştu.

123456---kopya-756.pngyesyeni-logo-final-20170425212553.png

Editör: TE Bilisim