Osmanlı Geleneği Trabzon'da Yaşatılacak

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, ‘Trabzon Ramazan’da bir başka güzel’ sloganıyla düzenlediği Ramazan etkinliklerinde, çocuklara da ayrı parantez açarak, manevi iklime dâhil etmek istediği miniklere özel programlar düzenleyecek.

Ramazan boyunca, öğle saatlerinde İskenderpaşa Camisi önünde ‘Çocuklarla tekne orucu iftar programı’ adı altında düzenlenecek etkinliklerde hem Ramazan ayını ve orucu hem de dinimiz İslamiyet’i miniklere uygun yol ve yöntemlerle anlatmayı amaçladıklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Ecdadımız Osmanlı'dan bu yana süregelen, yetişkinlerin çocukluğundan hatırladığı, Ramazan ve oruç ibadetiyle tanışmamıza vesile olan tekne orucu kavramından yola çıkarak, Ramazan etkinliklerimiz bünyesinde minik kardeşlerimize özel bir program yapalım istedik. Çocuklarımız tekne orucu iftar programımızda, birlikte iftar yapacak, birlikte iyi vakit geçirecek. Böylelikle Ramazan ayının birlik beraberlik ruhunu hissedecekler, bu güzellikleri de inşallah ileriki yaşlarına taşıma fırsatı bulacaklar” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin toplumun tüm kesimlerini kapsayan yönetim anlayışının Ramazan’a özel yansımalarından biri olan ‘Çocuklarla Tekne Orucu İftar Programı’ içeriğinde, iftar yemekleri dışında, Mesnevi’den çocuklara yönelik hikâyeler, palyaço gösterileri, yüz boyama etkinlikleri gibi miniklere hoş vakit geçirtecek aktiviteler de yer alacak.

a-434.gif

Editör: TE Bilisim