Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon için dev bir adım daha atıyor. Ortahisar ilçesindeki tarihi Karagöz Meydanını yeniden şehre kazandıracak olan Büyükşehir Belediyesi, bölgede bulunan okul ve öğretmenevinin Hacıkasım Mevkii’nde inşası için 13 Eylül’de ihaleye çıkıyor.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, tarihi Karagöz Meydanını yeniden şehre kazandırmak için uzun zamandır çalıştıklarını söyledi. Söz konusu alanda Cudibey Ortaokulu ile Trabzon Öğretmenevinin bulunduğunu hatırlatan Gümrükçüoğlu, “Milli Eğitim Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmelerde okul ve öğretmenevinin başka alanda Belediyemiz tarafından inşa edilip Bakanlığa devredilmesinin ardından söz konusu alanın (tarihi Karagöz Meydanı alanı) Belediyemize devri yönünde protokol imzaladık. Bunun için Tabakhane kentsel dönüşüm alanı içinde bulunan Hacıkasım bölgesindeki alanı TOKİ’den satın aldık. Burada okul ve öğretmenevini projelendirdik ve 13 Eylül’de ihaleye çıkacağız. Okul ve öğretmenevini kısa sürede tamamlayıp Milli Eğitim Bakanlığımıza devrettikten sonra tarihi Karagöz Meydanında bulunan okul ve öğretmenevini yıkarak burayı kentsel meydan olarak yeniden düzenleyeceğiz ve Trabzon’umuza kazandırmış olacağız” dedi.

Cudibey Ortaokulu ve Trabzon Öğretmenevinin mevcudundan daha büyük ve daha modern olarak yeniden inşa edileceğini ifade eden Gümrükçüoğlu, Uzungöl’de yapılacak olan Tabiat Macera Parkı’nın da 6 Eylül’de ihale edileceğini hatırlatarak sözlerini tamamlandı.

123456---kopya-20170815142644.png

 

 

Editör: TE Bilisim