Uzun Sokak İşsizlerin Volta Yeri Olmuş.

-Çay Ocakları İşsiz Sığınma Evi Olmuş.

-Vaat Edenler Değişiyor, Vaatler Değişmiyor.

-Her Evde İşsiz Var.

Trabzon’un Ortahisar İlçesinde seçim çalışmalarını sürdüren İYİ Parti Trabzon Milletvekili 1.sıra Adayı Dr. Hüseyin Örs işsizlik sorunu üzerinde durarak, Ak Parti İktidarını eleştirdi.

Dr. Hüseyin Örs, Uzun Sokak’ta sohbet ettiği gençlere ne iş yaptıklarını sordu. Gençlerin “işsiziz” demesi üzerine İYİ Parti Milletvekili Adayı Dr. Hüseyin Örs “Uzun Sokak, yüzlerce, binlerce işsiz gençle alışveriş sokağı olmaktan çıkmış, Uzun Sokak işsizlerin volta yeri haline gelmiş durumda. Meydan, Trabzon’un merkezi. Meydan’ın etrafında onlarca çay ocağı var. Gidin, buralara. Orada oturan gençlere “ne iş yapıyorsunuz” diye sorun. Bir dokunduğunuzda bin ah işiteceksiniz. Bu çay ocakları işsizlerin sığınma evi olmuş.” dedi.

16 yıldır iktidarda olan Ak Parti’nin Trabzon’da istihdama yönelik hiçbir yatırımının olmadığını iddia eden Dr. Hüseyin Örs “Mega Projelerden bahsediyorlar. Her seçim dönemi vaatte bulunuyorlar. 24 Haziran seçimleri öncesi yine vaatler havada uçuşuyor. Vaat edenler değişiyor ama vaatler değişmiyor. Trabzon’un en önemli sorunu işsizliktir. İşsizliğin önlenmesi, işsizlere iş imkânı sağlanması konusunda bu iktidar ne yaptı? Trabzon’da iş deyince İş-Kur’dan 7-8 aylık işlerden başka bir şey akla geliyor mu? Bunun içinde Partiden adam bulma, Parti listesine girme çabası başka bir konu. Bu geçici işlerde çalışma imkânı bulanlarda 7-8 ay sonra iş sürem uzatılsın diye yeniden partiden adam bulma uğraşı içine giriyor. Yazık değil mi bu gençlere?” diye sordu.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili 1.sıra Adayı Dr. Hüseyin Örs, “Trabzon sahipsiz kalmış. Sıradanlaştırılmış. Trabzon’da birçok kamu kuruluşu bu iktidar döneminde kapatılmış ya da başka şehirler taşınmış. Son 15 yıla bakalım. Fisko-Birlik nerede? TEKEL, Tütün işletmeleri, fabrikaları kapatılmış. Köy Hizmetleri İl ve Bölge Müdürlükleri lağvedilmiş, Orman Tamirhanelerinin kapısına kilit vurulmuş, binlerce insan işsiz bırakılmış. Bu işinden edilenlere, yeni işsizler eklenmiş. Trabzon’da hemen her evde üniversite mezunu en az bir-iki işsiz var. Herhangi bir kuruma İş-Kurdan işe alınacak işçi sayısının onlarca katı müracaat eden olması işsizliğin ulaştığı boyutu göstermesi açısından önemli bir göstergeyken, iktidar sahiplerinin bunu görmezden gelmesi hangi anlayışla izah edilebilir? Şimdi tekrar seçim döneminden gezip vatandaştan oy isteyen arkadaşlara bunları sorunuz, vaatlerini hatırlatınız. Sürmene’deki tersanede 5000 kişiye iş verecektiniz, “Ne oldu bu iş?” diye sorunuz” dedi.

dsc_0346-001.jpgdsc_0422.jpgdsc_0436.jpgdsc_0515.jpgdsc_0579.jpgdsc_0581.jpg670-665.gif123456---kopya-20180611203924.png

Editör: TE Bilisim