Trabzon İli Genelinde Trafiğin En Yoğun Olduğu Bölge Ortahisar- Yomra, Ortahisar- Akçaabat Arasındaki Sahil Yoludur.

Yomra’daki Yoğunluğu Azaltmak İçin Kaşüstü’nde Mevcut Yolun Altına İkinci Bir Yol Yapılıyor. Kaşüstü’ndeki Dal-Çık Trafik Yoğunluğunun Ne Ölçüde Azaltacak Belli Değil.

Ortahisar- Akçaabat Arasındaki Yoğunluğu Azaltmak İçin, Söğütlü’de Eğitim Fakültesi Ve Düzköy Yol Kavşağında Düzenleme Planlandı. Hatta İş İhalede Edildi. Sonra, İstimlak Bedeli Ve Yapım Ücreti Fazla Olunca Bu Projeden Vazgeçildi. Akçaabat’ın Batı Girişinde Kavaklı Camisinden Yıldızlı Akyazı Dolgu Alanına Yakın Bir Mesafeye Kadar Deniz Dolgusu Planlandı. Bu Planlamayı Da Akçaabatlı Olan Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu Yaptığı Söylendi.

46161216_2230058397026645_6190215280006791168_n.jpg

Deniz Dolgusu İle Yapılacak Bu Yola Tepkiler Gelmeye Başladı.

Kuzey Ekspres Okurlarından Ömer Aliş, İlçe Kent Konseyini Eleştirdi Ve Şöyle Dedi;

‘Atı Alan Üsküdar’ı Geçeli Yıllar Oldu. Kavaklı’dan Başlayarak Darıca Tamamı Ve Salacık’ın Bir Kısmını Dolgu Alanı Yaptınız. Yaylacık Dolgu Alanı Spor Ve Sosyal Alandan Çıkarttınız. Spor Tesislerinin Yerlerine Başta TOKİ Olmak Üzere Milli Eğitim Bakanlığına Devrettiniz. Sahillerdeki Yerlerin Tamamını, Meralar, Yaylaları Trabzon Büyükşehir Belediyesine Devrettiniz. Şehir İçinden Geçen Tanjant Diye Adlandırılan Yolun İstimlakında Ücretleri Farklı Ödediniz, Bazı Arsalarda 18. Madde Uyguladınız. Hak Yediniz. Yolların Yapımına Gelince Sıkıştınız Mı Bu Yol Büyükşehir’in Dediniz. Zamanında Kent Konseyi Kurmadınız. Daha Neler Neler... Şimdi İş İşten Geçti Göstermelik Konsey Kurdunuz. Bu Konseyin Hiçbir Önemi Ve Yaptırımı Yok Artık’

Ortahisar Akçaabat Çıkışı Arasındaki Trafik Yoğunluğunu Azaltmak İçin Sahilden Yolu Geçirmek, Söğütlü Ve Akçaabat’ın Denizle İrtibatını Kesmek Demektir.

Bu Bölgede Deniz Dolgusu İle Yol Yapana Kadar, 70 Km Si Tünel Geçişli 77 Km.Lik Beşikdüzü- Of Arasındaki Çevre Yolunun Bu Bölümünün Tünelle Geçilmesini Uzmanlar Dolgu İle Yapılacak Yolun Maliyetine Eşdeğer Olduğunu Söylüyorlar.

Trabzon İlindeki Sahil Yolunda Trafik Yoğunluğunu Ortadan Kaldırmak İçin Yapılması Gereken Tek İş, Tünel Geçişli Güney Çevre Yoludur.

1-(1)-261.png

Kaynak:Kuzey Ekspres

Editör: TE Bilisim