MHP Akçaabat ilçe başkanı Miraç Çınar bundan 16 yıl önce vefat eden Türk siyasetinin önemli isimlerinden Alparslan Türkeş'in ölümünün 16.yılında anma mesajı yayınladı.

MHP Akçaabat ilçe başkanı Miraç Çınar'ın yayınlamış olduğu mesaj

Kurucu Genel Başkanımız merhum Başbuğumuz Sayın Alparslan Türkeş’i ölümünün 16.yıl dönümünde saygı sevgi minnet ve rahmetle anıyoruz. Onun ortaya koyduğu Türk milliyetçiliği felsefesinin bugün her kesimce daha iyi anlaşılması gerektiğini düşünüyoruz.

Bütün hayatını Türk milletinin huzur ve refahına, onurlu yarınlarına adamış olan merhum liderimiz Alparslan Türkeş, Türk milletinin bağrından çıkmış ve ışığıyla etrafını aydınlatabilmiş çağımızın ender rastlanır dava ve gönül adamlarından biriydi.

"Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesine en büyük manevi kaynak olan Türk milliyetçiliği felsefesini hayatında bir an olsun yere düşürmediği bayrak haline getiren merhum Başbuğumuzu bugün daha iyi anlıyor ve özlüyoruz. O, ülkemizin en büyük bunalımlı günlerinde dahi, milletimizin huzur ve refahını, barışını muhafaza için eşine az rastlanır fedakârlıklar ortaya koymuş bir liderdi. O, karşılıksız sevdiği ülkesi ve milleti için çileye talip olmuş eşine az rastlanır bir feragat timsaliydi. O sadece Anadolu’nun değil, dünya Türklüğünün lideriydi. O, hayatını büyük Türk Milletine ve Türkiye Cumhuriyeti’ne adayan, yaptığı hizmetlerle Türk milletinin, dünya Türklüğünün gönlünü kazanmış, mazlum milletler için de umut ışığı olmuş bir Başbuğ’du. Başbuğumuzun ortaya koyduğu ilke ve hedeflerin aynen takipçisi olacağımızı, taviz vermeden yılmadan işaret etmiş olduğu hedefe kararlılıkla yürüyeceğimizin bilinmesini isteriz. Merhum liderimizin ‘’Sizler birer Türk Bayrağısınız, Bayrağı lekelemeyin kirletmeyin yere düşürmeyin’ ’sözü başbuğumuzdan bizlere kalmış en büyük miraslardan biridir. Bugün ki şartlarda bu mirasa sahip çıkmak tüm Türk milliyetçilerinin en büyük görevidir.

Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in bıraktığı miras ve emanet, inandığı dava yolunda göstermiş olduğu hedefler, ülkücü hareketin yolunu dün olduğu gibi, bugün ve yarında daima aydınlatacaktır.Başbuğumuz Türkeş, milli birlik ve beraberliğimizi her durum ve şart altında vurgulamış, bunu yok etmeye çalışan içte ve dıştaki hainlere gereken cevabı vererek, hayatını ülkemizin çıkarları uğrunda harcamıştır.

Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in bizlere emanet ettiği bu kutlu davayı, ülkücü camia olarak daima ileriye taşıyacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu vesile ile Başbuğumuzun şahsında tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve özlemle anıyoruz. Ruhları şad, mekânları cennet olsun diyoruz.

                                                                                       MHP AKÇAABAT İLÇE BAŞKANLIĞI ADINA

                                                                                                           MİRAÇ ÇINAR

Editör: TE Bilisim