Öğretmenler Mazerete Bağlı Yer Değişikliği Başvurularını 5-9 Ağustos'ta Yapabilecek

Öğretmenler, Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri Ve Engellilik Durumu İle Diğer Nedenlere Bağlı İl İçi Ve İller Arası Yer Değişikliği Başvurularını 5-9 Ağustos'ta Yapabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Kadrolu Öğretmenlerin Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri Ve Engellilik Durumu İle Diğer Nedenlere Bağlı İl İçi Ve İller Arası Yer Değişikliği Başvuruları, 5-9 Ağustos'ta Alınacak.

MEB’in İnternet Sitesinde Yer Alan Duyuruya Göre, Bakanlığa Bağlı Eğitim Kurumlarında Görevli Kadrolu Öğretmenlerin Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri Ve Engellilik Durumu İle Diğer Nedenlere Bağlı İl İçi Ve İller Arası Yer Değişiklikleri, İlgili Yönetmelik Hükümlerince Yapılacak.

Alanlar İtibarıyla Norm Kadro Açığı Bulunan Eğitim Kurumlarının Tamamı İle Boşalması Muhtemel Eğitim Kurumları, Bakanlığın "http://personel.meb.gov.tr" İnternet Adresinde İlan Edilerek Tercihe Açılacak. Yer Değiştirmeler, Bilgisayar Ortamında Hizmet Puanı Üstünlüğü Esasına Göre Yapılacak. Öğretmenlerin Hizmet Puanının Hesabında Yer Değiştirme Başvurularının Son Günü, Hizmet Süresinin Hesabında Da 30 Eylül Esas Alınacak.

Sağlık Durumu Veya Can Güvenliği Mazereti İle Engellilik Durumuna Veya Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme Başvurusunda Bulunan Ve Başvurusu Uygun Görülen Öğretmenlerin Talebi Halinde Öğretmen Olan Eşleri De Yer Değiştirme Başvurusunda Bulunabilecek.

Başvurular, "http://mebbis.meb.gov.tr" Veya "http://personel.meb.gov.tr" İnternet Adreslerindeki "Mazeret Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Başvuru Formu" Doldurularak Yapılacak Ve Belgeler Eğitim Kurumu Müdürlüğüne Teslim Edilecek.

Başvuru Formu Eğitim Kurumu Müdürlüğünce Onaylanacak Ve Bir Örneği Öğretmene Verilecek. Öğretmenler, Formun Gerçeğe Uygun Doldurulmasından Sorumlu Olacak. Başvurular Onaylanmadan Önce Eğitim Kurumu Yöneticiliklerinden Belgeye Dayalı Bilgi Düzeltme Talebinde Bulunulabilecek.

Öğretmenlerin Şahsen Başvuru Yapmaları Esas Olmakla Birlikte Görevli Oldukları İl Veya İlçe Dışında Bulunan Öğretmenler, İbraz Edilecek Belgeleri E-Posta, Telefon, Faks Gibi Uygun İletişim Araçlarıyla Kadrolarının Bulunduğu Eğitim Kurumu Müdürlüğüne Suresi İçinde Ulaştırarak Başvurularının Onaylanmasını İsteyebilecek.

Başvuru Süreci

Başvurular İki Aşamada Alınacak.

Birinci Aşamada Öğretmenler, Elektronik Başvuru Formunu Doldurarak Mazeret Durumuna Göre Atanmak İstedikleri İl Ve İlçeyi Seçtikleri Başvuru Formunu Onaylatacak.

İkinci Aşamada Öğretmenlerin Atanmak İstedikleri İl Ve İlçede Alanlar İtibarıyla Öğretmen Norm Kadrosu Boş Bulunan Eğitim Kurumları İle Öğretmenlerin Yer Değiştirmesi Sebebiyle Boşalması Muhtemel Eğitim Kurumlarının Listesi "http://personel.meb.gov.tr" İnternet Adresinde Yayımlanacak.

Birinci Aşamada Başvurusu Onaylanan Öğretmenler, Atanmak İstedikleri Eğitim Kurumu Kodlarını, Tercih Önceliklerini Dikkate Alarak İşaretleyecek.

Başvurular, 5-9 Ağustos'ta Kabul Edilecek Ve Onaylanacak. Tercihler İse 22-27 Ağustos'ta Yapılacak Ve Onaylanacak.

Tercih sürecinin ardından atamalar, 29 Ağustos'ta gerçekleştirilecek. Tebligat ve ilişik kesme işlemleri de 2 Eylül'den itibaren yapılacak.

ayder-turizm-logo-koksal-071-329.png

Editör: TE Bilisim