Şimdiki Anadolu Öğretmen Liseleri Köy Enstitülerinin Devamı Olarak Kabul Gördü, Kolejlerden Sonra İlk Modern Liseye Olandır En Büyük Özelliği İse Arkadaşlığın En Yüksek Düzeyde Olduğu Ve Zengini İle Fakirinin Ayni Kazandan Yemek Yediği Bir Eğitim Kurumudur. Ayrıca Anadolu Öğretmen Liseleri Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme Ve Eğitimi Genel Müdürlüğü’ne Bağlı Okullardır. Bunun Yanında Öğretmen Yetiştiren Yüksek Öğretim Programlarına öğrenci Hazırlar Ve Öğretim Süresi Dört Yıldır.Tüm Sınıflarda Ağırlıklı Olarak Yabancı Dil Ve Ortak Genel Kültür Derslerinin Yanı sıra meslek Dersleri Ve Kendi Bireysel İlgi Alanlarına Ve Yeteneklerine Uygun Dersler Okutulur. Öğretim Programlarında Yer Alan Dersler, Öğrencilerin İstek Ve Yetenekleri Doğrultusunda yönelecekleri Yüksek Öğretim Programlarına Uygun Olarak; Fen Bilimleri Alanı, Türkçe Matematik Alanı, Sosyal Bilimler Alanı, Yabancı Dil Alanı Olarak Belirlenmiştir.

Yazıyı Okuduktan Sonra Böyle Bir Giriş Yazısına Gerek Var mıydı Diye Düşünebilirsiniz.Şahsım Olarak İçimden Geldi Birazcıkta Teknolojik Bilgilerden Kopya Çekerek Öğretmen Liselerinin Ne Kadar Önemli Olduğunu Vurgulamak İstedim.Yüksek Performanslı Öğrencilerin Yüksek Puanlar Alarak Yerleştiği Bir Okul Öğretmen Lisesi.

Böyle Önemsenecek Ve Gurur Duyacak Olduğumuz Okul Akçaabat İlçemizin Yeni Mahalle Tarafında Var.Ve Bildiğim Kadarı İle Kurucu Müdürü Akçaabat Lisesi Eski Müdür Yardımcılarından Salih Kazancıoğlu.Salih Kazancıoğlu Kurucu Müdürlük Görevini Asli Atanmış Müdür Gibi Yerine Getirdi Hala Aynı Okulda Müdür Yardımcısı Olarak Aynı Başarılı Çalışmaları Yerine Getiriyor.Okul Her Anlamda Öğretmeni Ve Öğrencisi İle Kaynaştı Ve Akçaabat’ta Ve Bölgede Başarılı Eğitimini Sürdürmekte.Öğrencileri Başarılı,Öğretmenleri Başarılı,Okula Ulaşım Çok Kolay,Son Derece Modern İç Restaurasyonlar Yapılarak Eğitime Kusursuz Tam Donanımlı Devam Ediyor….Ken.

Akçaabat Anadolu Öğretmen Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Nurten Çolakoğlu’ndan Edindiğimiz Bilgilere Göre,Okulun 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılında Mevcut Binasından Taşınıp Yıldızlı Beldesinde Yeni Yapılan Ve Yüksek Gerilim Tellerinin İçerisine Yapılan Okulda Eğitim Öğretimini Sürdüreceğini Belirtti.Okulun Yenimahalle’deki Binasından Taşındığında Yerine Akçaabat İmam Hatip Ortaokulunun Geleceğini Ve Bu Durumunun  Kendilerini Rahatsız Ettiğini Belirtti.Ayrıca Bu Konu İle İlgili Okulda Görev Yapan Bazı Öğretmenlerin İse Psikolojimken Rahatsız Olduklarını Ve Bunun Üzerine Öğretmenlerin Başka Okullara Tahinlerini İstemek Üzere Okul İdaresine Dilekçe Yazdıklarını Belirtti.

Okul Aile Birliği Başkanı Nurten Çolakoğlu’nun Www.Akcaabatinsesi.Com İnternet Haber Sitesine Yaptığı Yazılı Açıklamayı Aynen  Yayınlıyoruz.

Yıldızlı –Toki’de Yeni Yapılan Okul İle Akçaabat Anadolu Öğretmen Lisesinin Yerlerinin Değiştirilmesi Suretiyle Boşalacak Olan Anadolu Öğretmen Lisesinin Yerine İmam Hatip Ortaokulunun Yerleştirilmesi Düşünülüyor;

AKÇAABAT ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ YÜKSEK GERİLİM DİREK VE TELLERİ ALTINDA EĞİTİM YAPACAK..

Bu Görüntüyü Gördükten Sonra Hangi Veli Böyle Bir Okulda Çocuğunu Okutmak İster.

S1240001Ancak Bu Değişim Düşünülürken Okulun Bulunduğu Konum, Yerleşim Biriminin Uzaklığı Ve Gerek Anadolu Öğretmen Lisesi Okul Aile Birliği, Veli, Öğrenci Ve Öğretmenlerin Bu Konuda Görüşü Sorulmadan, Haber Verilmeden Acele Olarak Yer Değiştirilmesi İsteniyor.

Anadolu Öğretmen Lisesine Verilmesi Düşünülen Yeni Okul Binasının Hemen Yanı Başında Bulunan Yüksek Gerilim Hattı Her An Çocukların Sağlığını Aşırı Derecede Bozacak Ve İlerleyen Zamanda Önü Alınamayacak Birçok Sağlık Problemleri İle Karşılaşılacaktır. Bunun Yanında Gidilecek Olan Okul Binası Anadolu Öğretmen Lisesinin Malı Olmayacak Yarın Zamanı Geldiğinde Okulu Terk Edin Diyebileceklerdir. Bunun Yanı Sıra Yeni Okul Da Eğitim Ve Öğretimle Uyumlu Herhangi Bir Malzeme Olmadığı, Hatta Eğitim Ve Öğretimi Aksatacak Bir Durumda Olduğu Biliniyor.

S1240006Hâlbuki Öğretmen Lisesinin Şu Andaki Binasında Eğitim Ve Öğretimle İlgili Bütün Donanımlar Mevcuttur. Öğretmen Lisesinin Yeri Söğütlü Beldemizde Mevcuttur. Okul Binası Yapıldığı Takdirde Ancak Kendi Malı Olan Okula Taşınabilir. Başka Binalarda Geçirilecek Zaman Öğretmen Lisesi İçin Hep Geriye, Olumsuzluğa Gidiş Demektir. Bunun Sorumluluğu Altından Yarın Hiçbir Yönetici Kalkamaz. Okulun Taşınacak Olması Haberi Ve Taşınılacak Okulun Uzaklığı Nedeniyle Halen Okulumuzda Görev Yapan Birçok Öğretmen Arkadaş Da Tayin İstemiştir. Yarın Yeni Okula Taşındığımız Da Eğitim Ve Öğretimi Aksatacak Birçok Unsur Da Hâsıl Olacaktır. Hatta Okula Uzaklığı Nedeniyle Başka Öğretmenler De Gelmeyecek, Dersler Boş Geçecektir. Böyle Bir Durumu Hiçbir Öğrenci Velisi Kabul Edemez. Çünkü Okula Ders Seçimi İçin Gelen Veliler Kesinlikle Çocuklarımızın Yeni Okula Gitmesini İstemiyoruz. Hatta Bu Durumda Valiliğe Bile Çıkarız Dediler. Böyle Bir Durum Akçaabat’ın Geleceği İçin Kabul Edilemez Bir Durumdur. Bunu Hangi Yetkililer Yapıyorsa Yanlış Yapıyorlar.

Bir Başka Okulun Öğretmen Lisesine Yerleştirilmesi İçin, Akçaabat Anadolu Öğretmen Lisesi Bu Yönde Feda Ediliyor Demektir. Bu Duruma Yetkililer Mutlaka Dur Demelidir. Çünkü Kendi Malı Olmayan Geçici Olan Ve Hatta Yeni Okul Olması Dışında Eğitim Ve Öğretim Açısından Öğretmen Lisesine Yakışmayacak Böyle Bir Girişimi Akçaabatlılar Olarak Lanetliyoruz. Öğretmen Lisesinin Kendi Yerine Yapılacak Binasına Bir An Önce Taşınmasını Diliyoruz. Zorla Ve Baskıyla Eğitim Ve Öğretim Yapılamayacağı Gibi, Dayatmayla Da Bir Yere Gidilemeyeceğini Yetkililere Duyuruyoruz. Bir An Önce Bu Yanlıştan Dönülmesini Ve Bir Başka Okulu Kollarken Anadolu Öğretmen Lisemiz Gibi Başarılı Bir Okulumuzun Mahvolmasını Herhalde Hiç Kimse İstemez.

DAHA ÖNCE BU OKULLA İLGİLİ YAPMIŞ OLDUĞUMUZ GÖRÜNTÜLÜ HABERİ TEKRAR YAYINLIYORUZ.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JMTNlIseEsc
Editör: TE Bilisim