Trabzonlu Öğrenciler Robotla Yarışmaya Girdi

Öğrenciler Projeleri İle Yarıştı

Türkiye’nin Farklı İllerinde Ya Da Farklı Ülkelerdeki Okullarda Eğitim Gören Öğrenciler, Topluma Fayda Sağlayacak Birbirinden Yaratıcı İcatlar Üreterek, Yarıştılar.

Öğrenciler, Göçük Altında Kalan Madencilerin Yerlerini Tespit Ederek Hayat Kurtarmak İçin Geliştirilen Cihazdan Bamya Sapından Kağıt Üreten Projeye Kadar Birçok Farklı İcat Yaratarak, Birbirleriyle Yarıştılar. Eğitim, Sosyal Sorumluluk, Öğrenci Aile İlişkileri, Çevre Ve Yardımlaşma Gibi Alanlarda Yapılan Etkinlikler Kapsamında Okyanus Kolejleri Tarafından “Bilim Ve Proje Olimpiyatları” Düzenlendi. Daha Önce Türkiye Genelinde Yapılan Fen Bilimleri Proje Yarışması Bu Yıl “Bilim Ve Proje Olimpiyatları” Adı Altında Organize Edildi.

İzmir, Şırnak, Kırklareli, Trabzon Gibi Ülkemizin Dört Bir Yanından Öğrencilerin Katıldığı Yarışmada Bu Yıl Slovenya, Tunus, Makedonya Ve Pakistan Gibi Ülkelerden De Öğrenciler, Topluma Fayda Sağlayacak Farklı İcatlarla Jüri Karşısına Geçti.

Nemden Enerji, Robottan Güvenlikçi...

Bu Yıl 7’incisi Düzenlenen Yarışmada, Öğrenciler Mühendislik, Çevre Ve Enerji Kategorilerinde Yarıştı. Finale Kalan Projeler Arasında Mimik Kontrollü Kol Protezi, Maden Facialarında Göçük Altında Kalan Madencilerin Yeraltındaki Konumunu Ve Yaşam Belirtilerini Titreşimle Tespit Eden Dahiyane Devre Sistemi, Doğadaki Canlıların Yuvalarından Esinlenerek Enerji Tasarrufu Sağlayan Bir İcat, Görme Engelliler İçin Elektronik Okuma Cihazı, Bamya Sapından Kağıt Üreterek Kağıt Endüstrisinde Ağaçların Hammadde Olarak Kullanılmasına Gerek Bırakmayan Alternatif Üretim Modeli De Vardı.

Enerji Alanında Birinciliği İzmir Karşıyaka Anadolu Lisesi’nden Katılan Öğrencilerin “Evaporatif Soğutmalı Klima Sistemleri” Projesi İle İzmir Bornova Mimar Sinan Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerinin “Nemden Gelen Enerji” Projeleri Kazandı. Mühendislik Alanında İse, Trabzon Akçaabat Şehit Gökhan Uzun Fen Lisesi Öğrencilerinin “Güvenlik Sorununa Çok Fonksiyonlu Yeni Nesil Robotlu Çözüm Projesi” İle İstanbul Kuleli Askeri Lisesi “Patlayıcı Maddelere Karşı Güçlendirilmiş Çelik Lif Katkılı Ultra Yüksek Performanslı Beton Panel Yapı Malzemesi” Projesi Birinciliğe Layık Görüldü.

Çevre Alanında İse, İstanbul Kuleli Askeri Lisesi “Bitkisel Atık Yağlardan Bor Katkılı Yanmaz Yüzey Yalıtım Malzemesi Yapımı” İcatları, İzmir Atatürk Lisesi Öğrencilerinin “Çevre Dostu Ve Akıllı Teknolojilerde Kullanılan Neodimyum Ellementinin Portakal Kabuğu İle Tutulması Ve Geri Kazanımı” Projeleri Ve Pakistan Islamabad Erkek Koleji Öğrencilerinin “Atık Muz Kabuklarının Kullanılarak Sulardaki Ağır Metallerin Absorbe Edilmesi” Başlıklı Projeleri Birincilik Elde Etti.

Editör: TE Bilisim