Ödemeler 5 Ocak Tarihinde Yapılacak

İşsizlik Maaşı Ve Kısa Çalışma Ödeneği Ne Zaman Yatacak?

Yaşanan Corona Virüsü Pandemisinin Ekonomi Üzerindeki Etkisini Azaltmak Amacıyla Yürürlüğe Giren Kısa Çalışma Ödeneği Ve Kendi Kusuru Dışında İşini Kaybedenlere Ödenen İşsizlik Maaşı Ödemeleri 5 Ocak Tarihinde Gerçekleştirilecek.

Aile, Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zümrüt Selçuk, Aralık Ayı İşsizlik Maaşı Ve Kısa Çalışma Ödemelerinin 5 Aralık Salı İtibariyle Hesaplara Geçeceğini Duyurdu.

Kısa Çalışma Uzatıldı

Bakan Selçuk, 23 Aralık Tarihinde Resmi Gazete'de Yayımlanan Karar İle Corona Virüsü Nedeniyle Zorlayıcı Sebep Kaynaklı Kısa Çalışma Uygulaması Kapsamında, 1 Aralık 2020 Tarihi İtibarıyla Tekrar Başlayan Yeni Başvuruların Son Başvuru Tarihinin 31 Ocak 2021'e Kadar Uzatıldığını Hatırlattı.

Ödemelerin Banka Hesaplarına Yatırılacağını, Iban Bilgileri Bulunmayan Vatandaşlara Da Ptt Üzerinden Ödeme Yapılacağını Hatırlatan Selçuk, “İşsizlik Ve Kısa Çalışma Ödeneği Ödemeleri 5 Ocak 2021 Tarihinde Hesaplara Yatıracağız” Açıklamasını Yaptı.

İban Numarası, İşkur Kayıt Ve Güncelleme

İban Numarası Ödeneğin Hesaplara Yatması İçin Büyük Önem Taşıyor. Açıklamaya Göre; İşsizlik Maaşı Veya Kısa Çalışma Ödeneğinin Hesabına Yatırılması İçin İlk Önce Https://Esube.İskur.Gov.Tr Adresine Giriş Yapın. Sayfaya Girdikten Sonra Iban Bilgilerinizi Girmek Veya Güncellemek İçin Tıklayınız.” Sekmesine Giriş Yapın. Açılan Sayfanın En Altında Iban Kutusu Yazan Yere Paranızın Yatmak İstediği Hesabınızın İban Numarasını Yazın. Bilgilendirme Metnini Okuyup Kabul Ettikten Sonra Kaydetme Tuşuna Basınız. Bu İşlemler Sonrasında Ödeneğiniz Hesabınıza Yatacaktır.

19438-082.jpg

Editör: TE Bilisim