Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Akçakale saldırısının ardından çıkan tezkerenin önemine değindi.

Tezkerenin çıkması konusunda desteklerinden dolayı MHP'ye teşekkür eden Davutoğlu, hayır oyu veren muhalefeti de sert bir dille eleştirdi.

Davutoğlu, "Tezkereye hayır oyu verenler benzer saldırı karşısında Türkiye sessiz kalsın argümanına dayanıyorlar "dedi.

Bakan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Suriye birliklerine verilen talimatlar konusunda haberler var Suriye bu mesajı aldığını biliyoruz. Tezkere ile birlikte caydırıcılığımız daha da artmıştır.

Tezkere ile birlikte Türkiye’nin ciddiyeti kararlılığı ve bu kararlılığın test edilemeyeceği Suriye’ye gösterilmiştir.

Esed yönetimi, Türkiye'de birilerinin Suriye'den daha fazla Suriye'yi desteklendiği görülünce cesaret alırlar. Biz tezkereye destek olan MHP’ye teşekkür ederiz.

Biz böyle bir tezkere çıkarmasaydık ve daha büyük bir saldırı olsaydı bunu sorgulamayacaklar mıydı? Bizi nasıl tenkit edeceklerdi. Suriye’nin göstereceği her haddini bilmez tutum karsısında mesul olacaklardı.

Tezkerede hayır oyu verenler benzer saldırı karşısında Türkiye sessiz kalsın argümanına dayanıyorlar. Türkiye savaşın tarafı olmamak içi teenni ile karşılamıştır."

"O Top Sadece Suriye Ordusunda Var"

Üçüncü bir tarafın bu saldırıyı yapmış olabileceği şeklindeki yorumları hayretle karşıladığını vurgulayan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Eğer Beşar Esed kendini savunmak için bir uluslararası teşebbüs yapsa ve avukatlar tutulsaydı bu derece olurdu. Herhalde Türkiye kendisine yönelik 12 kilometre öteden atılan bir top mermisinin nereden geldiğini, kim tarafından atıldığını, bu top mermisi bizim alana düştüğüne göre elimizde, bunun ne nitelikte olduğunu bilir. Bu top mermisi D30 tipi, 122 milimetrelik top mermisidir. D30 topundan fırlatılmıştır. Adresi belli. Bu top da sadece ve sadece Suriye ordusunun envanterinde var" 

Editör: TE Bilisim