Dün Tedavi Gördüğü Hastanede 53 Yaşında Kansere Yenik Düşen Türk Halk Müziği Sanatçısı Nuray Hafiftaş, Son Yolculuğuna Uğurlandı.

Nuray Hafiftaş İçin Teşvikiye Camii'nde Tören Düzenlendi.

Cenaze Töreninde Taziyeleri Hafitaş'ın Kardeşi Güray Hafitaş Kabul Etti. Törene Kültür Ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Sanatçılar Orhan Gencay, İzzet Altınmeşe, Alişan, Müşerref Akay, Yakınları Ve Sevenleri Katıldı.

CAMİYE AKIN ETTİLER   

Hafiftaş'ın Sevenleri Camiye Akın Ederken, Polisin Güvenlik Önlemi Aldığı Görüldü. Camiye Gelenlerin Üzerleri Tek Tek Arandı. Cenazeye Katılanlardan Bazıları Sanatçının Tabutunun Üzerine Kırmızı Karanfiller Bırakarak Dualar Okudu.

“O SEVGİ İNSANIYDI VE BİZ ONU SEVGİLİLER GÜNÜNDE KAYBETTİK"

Cenaze Namazı Öncesinde Sanatçı Alişan, “Dünya Tatlısı, Çok Büyük Bir Sanatçıydı. Çek Erken Gitti" Dedi.

Orhan Gencebay İse Son Derece Üzgün Olduğunu Belirterek, “Nuray'ımızı Kaybettik" Şeklinde Konuştu.

Güçlükle Konuşan Müşerref Akay İse “O Sevgi İnsanıydı Ve Biz Onu Sevgililer Gününde Kaybettik" Dedi.

İzzet Altınmeşe, “Gelmek İstemediğimiz Bir Yerdeyiz Ama Mecburuz. Biz Burada Görevimizi Üzülerek Yaptık" Şeklinde Konuştu

NUMAN KURTULMUŞ TABUTA OMUZ VERDİ

Cenaze Namazından Gürsel Tekin, Numan Kurtulmuş, Güray Hafitaş Yan Yana Saf Tuttu. Namazın Ardından Bakan Kurtulmuş Tabuta Omuz Verdi. Hafitaş'ın Tabutu Kalabalığın Arasında Gözyaşları İçinde Cenaze Aracına Taşındı. Sevenleri Tabutun Üzerine Karanfil Attı. Hafiftaş Zincirlikuyu Mezarlığına Defnedildi.

Çağlayan İle Erkır: Nuray Hafiftaş, Çok Önemli Sanatçıydı

Popstar'ın Yapımcısı Osman Tan Erkır İle Jürisi Armağan Çağlayan, Yaşamını Yitiren Türk Halk Müziği Sanatçısı Nuray Hafiftaş'ın Vefatından Dolayı Üzüntü Duyduklarını Söyledi. Armağan Çağlayan, Hafiftaş'ın Çok Önemli Bir Sanatçı Olduğunu Belirterek, Nuray Hanım Saz Çaldığında Arkanız Dönük Olsun, 'Bu Nuray Hafiftaş' Denen Bir Üslubu Vardı. Çok Önemli Bir Sanatçıydı" Dedi.

Popstar Yarışmasının Seçmeleri Edirne'de Bir Otelde Devam Ederken, Osman Tan Erkır Ve Armağan Çağlayan, Gazetecilerle Bir Araya Geldi. Ciğerci Esnafının Plaket Verdiği İkili Hayatını Kaybeden Türk Halk Müziği Sanatçısı Nuray Hafiftaş'ın Vefatından Duyduğu Üzüntüyü Dile Getirdi. Yapımcı Osman Tan Erkır, "Popstar Sahnesinde Hafiftaş'ı İki Kez Ağırlama Şansı Yakalamıştık. Bir Kadın Ozanımızı Kaybettik. Gerçekten Müzik Dünyası İçin Çok Erken Ve Büyük Bir Kayıp. Çok Önemli Bir Sanatçımızdı. Allah Gani Gani Rahmet Eylesin" Dedi.

Hafiftaş'ın Vefatına Çok Üzüldüğünü Söyleyen Armağan Çağlayan, "Nuray Hanım Saz Çaldığında Arkanız Dönük Olsun, 'Bu Nuray Hafiftaş' Denen Bir Üslubu Vardı. Çok Önemli Bir Sanatçıydı. Gerçekten Çok Erken. Benimle Yaşıt 66 Doğumlu Galiba. Bugün Defnedilecek, Keşke Burada Olmasaydık Ama Burada İşteyiz" Diye Konuştu.

Öte Yandan İkiliye Kentin Meşhur Ciğerci Esnaflarından Niyazi Yavuz Plaket Verdi. Yavuz, 2007 Yılında Düzenlenen Popstar'da Canlı Yayında Jüriye İkram Ettiği Tava Ciğeri Hatırlattı Ve O Günden Sonra Edirne Tava Ciğerinde Patlama Yaşandığını, Plaketi Bu Yüzden Verdiğini Söyledi. Erkır, Çağlayan Ve Niyazi Yavuz Arasında Keyifli Dakikaların Yaşandığı Plaket Töreninde İşadamı Mustafa Altunhan Da Hazır Bulundu. 

670-162.gif123456---kopya-20180215190423.png 

Editör: TE Bilisim