Nihat Usta isyan etti... Sınırda 5 saat...

Trabzon’da turizm deyince akla gelen isimlerin başında Nihat Aydın gelir.

Trabzon’da turizm deyince akla gelen isimlerin başında Nihat Aydın gelir. Daha çok bilinen ismiyle Nihat Usta. Nihat Usta Akçaabat köftesini marka yapan ve bu sektörden yüzlerce kişinin ekmek yemesini sağlayan hatta şehrin ekonomisine çok ciddi katkı yapan bir isimdir. Dolayısıyla onun turizm konusundaki görüşleri bizce iyi dinlenmeli ve şehrin ileri gelenleri de ona ve onun gibi isimlere danışmalı.

Nihat Usta hem Akçaabat köfteyi markalaştırmak hem de tanıtmak için zaman zaman yurtdışına gider ve oralarda canla başla çalışır. Bu sayede Trabzon’a gelen turlar Akçaabat’a uğramadan, köfte yemeden geçmez. Son olarak da Batum’da turizm fuarına katıldı ve tanıtım yaptı. Ancak dönüşte Aydın’ı bir sürpriz bekliyordu. Kapıda mazot ticareti sebebiyle eylem vardı ve saatlerce beklenmek zorunda kalınmıştı. Bu durumun turizmi olumsuz etkileyeceğini belerten Aydın bu tür eylemlerin özellikle bu sezonda yanlış olacağına dikkat çekti.

İşte Nihat (Usta) Aydın’ın tepkisi:

“Batum Sharoton Otel'de yapılan ve devam eden Turizm Fuarına davetli olarak katıldım, her şey çok güzeldi. Fuarı düzenleyen Osman Çalışkan Bey'e ilgisi için teşekkür ediyorum. Yalnız Fuar ziyaretimizden sonra iş yerime dönmek için gümrük kapısına geldiğimizde çok kötü bir durumla karşılaştık. Yaklaşık beş saat kaldık; ne olduğunu öğrendiğimizde biz de şok olduk. Mazot ticareti yapan otobüsler her iki gümrüğün arasındaki boşluğu otobüslerle kapatarak hareketi durdurmuşlar. İsteklerini öğrendiğimizde tekrar bir şok daha yaşadık, yaptıkları mazot ticaretinin engellenmemesi için bu eylemi yapmışlar. Turizm sezonunun başladığı şu günlerde olmaması gereken bir görüntü vermişlerdir. Gecenin geç saatlerinde çocuklar ve bayanlar maalesef ki yerlerde oturarak otobüslerin ilerlemesini beklemek zorunda kaldılar.”

kaynak:habercuk

Editör: TE Bilisim