A HABER “SEYAHATNAME”Yİ AKÇAABAT’TA ÇEKTİ

“A Haber” Kanalı’nda yayınlanan Seyahatname, programının çekimleri için Akçaabat’a gelen program ekibi, Akçaabat köftesini Nihat Usta’da çekti. Kerim Ulak’ın sunduğu Türkiye’nin en çok izlenen haber kanallarından “A Haber ”de yayınlanan Seyahatname, programında 09 Mayıs tarihinde Akçaabat köftesi tanıtılacak.

Dünya’nın en kaliteli tescilli köftesi olan Akçaabat köftesinin çekimleri için Akçaabat’a gelen  “A Haber “ seyahatname programı ilk çekimlerini Nihat Usta köfte salonunun bahçesinde gerçekleştirdi.

Burada İlk önce Yöresel Kemençe Sanatçı Ragıp Altuntaş Eşliğinde Akçaabat horonu ile başlayan çekimler daha sonra Nihat Usta tarafından hazırlanan Akçaabat köftesi malzemeleri tanıtıldı.

Akçaabat köftesinin özelliğini “A Haber” seyahatname program sunucusu Kerim Ulak’a anlatan Nihat Usta, daha sonra hazırlanan malzemelerden elde ettiği köfteyi ızgara ’ya getirerek burada pişirdi.

Izgara başında bol sohbetli geçen çekimler esnasında meşhur köfteci Nihat Usta, Akçaabat köftesini pişirmenin püf noktalarını “A Haber” seyahatname program sunucusu Kerim Ulak’a anlatan Nihat Usta Daha sonra Akçaabat köftesi hakkında bilgi verdi.

Akçaabat köftesinin en büyük özelliği yöremizde yetişen hayvanlardan elde edilen etlerden yapılmış olmasıdır. Köftemizde asla baharat katılmaz. Akçaabat köftesine sadece, kıyma, tuz, sarımsak ve bayat ekmek katılır. Karışımlar daha sonra uzun süre elle yoğrulur ve köfte haline getirilir. Köftemiz ızgarada pişirildikten sonra tercihe göre yanında salata veya piyaz ile müşterilerimize servis edilir.

“A Haber” seyahatname programına Akçaabat köftesinin lezzetini bozan bası sektörlerin başında kasaplar geldiğini söyleyen Nihat Usta, kasaplarda yapılan köftelerin gerçek Akçaabat köftesi lezzetini vermediğini vatandaşlarımızın bu konuda hassas davranmalarını istiyorum. Dedi.

Akçaabat Nihat Usta köfte salonunda gerçekleştirilen köfte çekimi “A Haber ”televizyon kanalında 09 Mayıs 2015 cumartesi günü akşamı saat:20.45’de yayınlanacak. Programın tekrarı ise 10 Mayıs 2015 Pazar günü sabah saat:08.45’de yayınlanacak…

32.programını Akçaabat’ta çeken “Seyahatname ”programı sunucusu Kerim Ulak’a kameramanlarda Mesut Dengibilgin ile İsmail Velioğlu eşlik etti…

IMG_9341

IMG_9348

IMG_9358

IMG_9367

IMG_9420

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim