Ak Mermer, Hayal Gücünün Sınırlarını Zorluyor!

Akçaabatlı Bir Girişimci, Küçük Yaşta Çırak Olarak Başladığı Çalışma Yaşamında, Kendi İşyerini Kurarak, 11 Kişiye İstihdam Sağlamasının Yanı Sıra Doğu Karadeniz Bölgesinde Çok Sayıda Mermer Ve Granit İşi Yapar Hale Geldi.

Ak Group Mermer Granit İnş. Ve Tic.Ltd. Şti. Sahibi Nazmi Ak (39),Adeta Tırnaklarıyla Kazıyarak Geldiği Bu Yerde Artık Firmasının, Mermer Ve Granit Sektöründe Söz Sahibi Haline Geldiğini Söyledi.

Yoksul Bir Aileden Geldiğini Ve Bu Nedenle Küçük Yaşta Bir Mermerci Firmasında Çırak Olarak İşe Başladığını İfade Eden Ak, Azmiyle Kısa Sürede Kendini Geliştirip Küçük Bir İşyeri Açtığını Kaydetti. Yaklaşık 15 Metrekarelik Bir Dükkânda Başladığı İş Hayatında, Eşi Güllü Ak Ve Kardeşi Soner Ak’ında Kendisine Destek Olduğunu Belirten Nazmi Ak, Şöyle Devam Etti: ''Daha Sonra Eşimin Ve Kardeşlerimin De Katkısıyla Mermer Atölyesi Satın Aldık. Yaptığımız Güzel İşlerle Akçaabat, Trabzon Ve Karadeniz Bölgemizde Tanınır Bir Firma Haline Geldik. Durmaksızın Çalışarak Çıktığım Yolculukta, Kazandığımız Parayı Yastık Altında Bekletmek Yerine İlçemizde Büyük Bir Eksikliği Gidermiş Olduk. İmalatını Kendimizin Yaptığı Mermer Ve Granit Çeşitleri Sayesinde Çırak Olarak Başladığım Çalışma Hayatında Bir Süre Sonra 11 Kişiye İstihdam Sağlar Hale Geldik.''

20190909_135811.jpg

AK MERMER HAYAL GÜCÜNÜN SINIRLARINI ZORLUYOR

2013 Yılından Bu Yana Ak Group Mermer Granit İnş. Ve Tic.Ltd. Şti. Adı İle Mermercilik Sektöründe Faaliyette Olduklarını Dile Getiren Firma Sahibi Nazmi Ak, “Mermer Ve Granit Türlerini Hayal Gücümüzün Sınırlarını Zorlayarak Şekillendiriyoruz. Bizim Tek Sınırımız Mermer Ya Da Granit’in Boyutu İle Sınırlı Kalıyor” Dedi.

Nazmi Ak, Konuşmasında Firma Olarak Meslektaşları İle Sektörün Gelişmesi İçin Rekabet Yerine Birlikte Hareket Ettiklerini Dile Getiriyor.

20190909_135835.jpg

FİRMANIZ NE TÜR ÜRÜNLER ÜRETİYOR?

Ak Group Mermer Granit İnş. Ve Tic.Ltd. Şti. Olarak Bej Mermer, Andezit, Oniks, Limra, Granit, Çimstone, Belonka, Coante, Calisco Türleri İle Çalışıyoruz. İmalat Ve Pazarlamasını Aynı Zamanda Değerli Ustalarımızın Elleri İle İşlemesi Kendi Firmamızca Sağlanıyor. Yaptığımız Titiz Çalışmalar İle Sektörün Önde Gelenleri Arasındayız. Amacımız Müşterilerimize Daha İyi Hizmet Gayretindeyiz. Diğer Yandan Da Firmamızın Üretim Kapasitesini Arttırmak İçin Yoğun Çaba Gösteriyoruz.  Doğal Taştan Plaka, Basamak Ve Denizlik Üretimlerimizi Perakendeciler İçin, İnşaat Ve Peyzaj Firmalarına Hazırlamaktayız.

20190909_135851.jpg

MERMERCİLİK SEKTÖRÜ NE DURUMDA?

Birçok Sektörde Olduğu Gibi Sorunlar Oluyor. Bu Sorunları Aşmak Adına Mermercilik Sektörüyle Uğraşan Çok Sayıda Arkadaşlarımızla Gayretli Çalışmalarımız Var. Sektörün Gelişmesi Ve Daha Güzel Yerlere Gelebilmesi Adına Arkadaşlarımızla Omuz Omuza Çalışıyoruz Bunun İçin De Gayret Gösteriyoruz.

20190907_145145.jpg

BİRAZ FİRMANIZDAN BAHSEDER MİSİNİZ?

Firmamız 23 Yıllık Tecrübesi Bulunan Usta Kadro İle Faaliyettedir. Ustalarımızın Ellerinden Çıkan En Güzel Eserlerle Akçaabat’ımızın Nadide İnsanlarına En İyi Hizmeti Sunuyoruz. Yer Altı Doğal Kaynaklarımızdan Olan Mermer Ve Granit Türlerini Hayal Gücümüzün Sınırlarını Zorlayarak Şekillendiriyoruz. Bizim Tek Sınırımız Mermer Ya Da Granit’in Boyutu İle Sınırlı Kalıyor. Her Zaman Sloganımız ‘Taşın Hayata Dönüştüğü Tek Adres’ Olmuştur. Ak Group Mermer Granit İnş. Ve Tic.Ltd. Şti. Olarak, Önceliğimiz, Müşteri Memnuniyetinin İlk Sırada Olmasıdır.

20190907_145156.jpg

YAPTIĞINIZ ÜRETİMLERİNİZ NERELERDE KULLANILIYOR?

Bugün Mermer Ve Türevleri Kapı Eşiğinden Tutunda Mutfak, Pencere Denizliği, Banyo Ve Lavabolarda, Merdivenlerde, Bina Kaplamalarında Zemin Döşemesinde Kullanılıyor. Kısacası Kapı Eşiğinden Mezara Kadar Geniş Bir Yelpazede Kullanım Alanı Var. Ayrıca Mermer Ve Granit Ürünleri, İnsan Hayatına Girdiğinde Çevresine Bir Düzen Getirmektedir. Sağlığımız Açısından Ve Kolay Temizlenebilmesi Bakımından Da Yoğun Olarak Tercih Sebebidir.

20190907_145350.jpg

DİĞER MERMERCİLERLE BAĞINIZ NASIL?

Bizler Sektörümüzde Faaliyet Gösteren Firmalarımıza Hiçbir Zaman Rakip Olmadık. Aksine Onlarla Kol Kola Girerek Yaptığımız İşi Daima Daha Yukarılara Taşımanın Yolunu Aradık Ve Arıyoruz. Aktif Çalışma Gösteren Firmalarımız İse Sanayi Yerleşkemizde Sıkışmış Vaziyette. Gelişen İlçemizin İhtiyaç Duyduğu Yeni Bir Mermerciler Sanayi Çarşısı İçinde Hep Birlikte Gayret Göstermeyi Amaçlıyoruz. Umarız Ki Gelişen İlçemize Yakışır Daha Derli Toplu Bir Mermerciler Sanayi Alana Kavuşuruz. Ayrıca Müşterilerimizin Ürünlerimizi Rahatlıkla Görebilmeleri Ve Numuneleri Yakından İncelemeleri Sektörümüzü Ve Ekonomiyi Canlandıracaktır. Buna Paralel Olarak Sektörün Kalifiye Eleman Açığı Daha Da Hissedilecektir.

20190909_135413.jpg

MERMER İŞLEMEK BİR SANAT İŞİ PEKİ, YENİ ELEMAN YETİŞİYOR MU?

Bizler Sektör Temsilcileri Olarak Yeni İstihdamlar Oluşturuyoruz. Sektörümüzde Yapılacaklar Ve Atılacak Yeni Adımlar Daha Fazla İnsan Gücüne İhtiyaç Doğuracaktır. Bakınız Bir Mermer Ustası Yetiştirmek Oldukça Zordur. Bir Ustanın Yetişmesi İçin En Az 10 Yılını Vermesi Gerekir. Mermerciliği Yapacak Kişi Yani Ustalık Yapacak Kişi, Severek Yaparsa Normal Bir Kolunda Kazandığından Fazla Kazanacaktır. Ailesine De Daha Fazla Katkı Sağlayacaktır. Bizim Sektörümüzde Bir Çırak İçin Ödenen Maaş Miktarı En Az Asgari Ücret Civarında Bu Arkadaş Hiç İşi Bilmediği Halde Böyle Bir Kazanca Sahip Kalfa Ve Usta Maaşları Haliyle Daha Fazla Olmaktadır. Buna Rağmen Mesleğimiz Tercih Edilmiyor. Ancak Gençlerimize Aracılığınızla Seslenmek İstiyorum, Evet Mermercilik Ağır Bir İştir Ancak Günümüz Teknolojisi İle Yükler Hafifletiliyor. Bizim Sizden İstediğimiz Geleceğiniz İçin Kazancınız Olsun Mesleğiniz Olsun. İşi Öğrenin… 

20190909_135425.jpg

EN ZOR MESLEKLERDEN BİRİDİR "MERMERCİLİK"

Her Babayiğit Yapamaz,

Her Ustayım Diyen Çalışamaz.

Kolay mıdır 3 Mt Boyunda Tezgâhı 8 Kata Çıkarmak?

Kolay mıdır Nefes Yerine Toz Yutmak.

Üstündekinin 3 Sefer Terleyip Kuruması.

Kolay mıdır?

Parasıyla Seni Esir Aldığını Sananlara İş Yapmak,

Kolay mıdır?

Sen Hiç Bir Kamyon Taşı Elden Geçirdiğin Oldu mu?

Sanma Mermercilik Kolay.

Mermer İle Nasırlaşmış Eller,

Koca Yürekli Adamların İşidir Mermercilik.

Her Babayiğit Yapamaz!

Taşa Gönül Vermek, İşlemek.

Sanattır...

Amele Gözüyle Bakanlara İnat.

Mermercilik En Büyük Sanattır.

Çamuru, Tozu Olsa da, Ağır Olsa da, Sevmeyen Yapamaz!

Bir Kapı Eşiği Yüzünden, Bir Binanın Parasını Elinde Tutan Müşteri Olsa da,

Mermerdeki İnce Damar Yüzünden Paramızı Kesenler Olsa da.

Asansörü Olmayan İnşaatta Sırtımızda Taş Ve Harç Taşısak ta.

Seviyoruz Biz Bu Mesleği...

Her Babayiğit Yapamaz.

Mermercilik Zor Diyenlere İnat,

Yapılmaz Diyenlere İnat,

Seviyoruz Mesleğimizi.

Biliyoruz ki,

Mermercilik Yürek İşidir...

20190909_135436.jpg20190909_135521.jpg20190909_135553.jpg20190909_140043(0).jpg20190909_140142.jpg20190909_140155.jpg20190909_143033.jpg20190909_143518.jpgayder-turizm-logo-koksal-071-413-044.png

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim